Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 9
 İndirme 5
Suriyeli Göçmen Kadınların Üreme Sağlığı Sorunları ve Çözüm Önerileri
2020
Dergi:  
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Göç, insanlık tarihinin bütün dönemlerinde görülmekte ve varlığını sürdürmekte olan bir olgudur. Dünya’da ve Türkiye’de göçmenlerin sayısı azımsanmayacak düzeydedir. Suriye’de 2011 yılında başlayan savaş nedeniyle çok sayıda birey Türkiye’ye göç etmiştir. Bu bireylerin yaklaşık yarısını kadın göçmenler oluşturmaktadır. Kadınlar göç sürecinden en çok etkilenen ve en savunmasız grubu oluşturmaktadır. Bu durum kadın göçmenlerin erkek göçmenlere kıyasla daha farklı ve özel koruma ihtiyaçları olduğunu ortaya koymaktadır. Göçmen bireyler arasında kadınlar hem cinsiyetleri hem de toplumsal cinsiyet temelli sorunlar nedeniyle üreme sağlığı sorunlarıyla sık karşılaşmaktadırlar. Kadınlar cinsel şiddet, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, gebelik ve doğum komplikasyonları ve aile planlaması hizmetlerinden yararlanamama açısından yüksek risk altında bulunmaktadır. Sayıları gittikçe artan ve göç sürecinden en çok etkilendiği düşünülen göçmen kadınların üreme sağlığı göz ardı edilmemelidir. Göçmen kadınların üreme sağlığı sorunlarına ilişkin hizmetlere ulaşmasındaki engellerin azaltılmasına yönelik girişimler sadece kişisel ve kurumsal düzeyde olmayıp ülkenin genel sağlık politika ve stratejilerini de kapsamalıdır. Özellikle sağlık sisteminin her basamağında aktif olarak yer alan hemşireler, göçmen kadınların üreme sağlığının geliştirilmesine yönelik gereksinim duyulan alanları belirlemeli, ardından bu alanlara yönelik girişimleri başlatmada öncü olmalıdır. Bu derleme makalede göçmen kadınların üreme sağlıklarıyla ilgili sık karşılaştıkları sorunlara ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerine yer verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Syrian immigrant women's reproductive health problems and solutions
2020
Yazar:  
Özet:

Migration is a phenomenon that is seen and continued in all periods of human history. The number of immigrants in the world and in Turkey is unmistakable. As a result of the war that began in Syria in 2011, a large number of persons have migrated to Turkey. Approximately half of these people are women immigrants. Women are an unbeatable group that is very affected by the immigration process. This situation shows that female migrants have more different and special protection needs than male migrants. Among immigrant individuals, women often face reproductive health problems due to both gender and social gender-based problems. Women are at high risk in terms of sexual violence, sexually transmitted diseases, pregnancy and birth complications and family planning services. The reproductive health of migrant women, which are considered to be increasingly affected by the migration process and are increasingly increasing in the number, should not be neglected. The measures aimed at reducing the barriers to the access of women migrants to services related to reproductive health issues should not only be on a personal and corporate level, but also cover the country’s general health policies and strategies. In particular, nurses who are actively involved in every stage of the health system should identify the areas needed to improve the reproductive health of migrant women and then lead initiatives towards these areas. This edition lists the problems that migrants women often face with in relation to reproductive health and the solutions to these problems.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.085
Atıf : 3.400
2023 Impact/Etki : 0.132
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi