Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 20
TÜRKİYE’DE NEGATİF SİYASAL REKLAM UYGULAMALARI: 2007, 2011 ve 2015 GENEL SEÇİMLERİ ÖRNEĞİNDE BİR ANALİZ
2017
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Özet:

Siyasal reklamların amacı hizmet ettikleri siyasal parti ya da adaya yönelik tutum, düşünce ve inanca yönelik seçmenlerin davranışlarına etki etmektir. Temelinde ikna kavramı yatan bu amaç, çeşitli siyasal iletişim yöntemlerini kullanmak yoluyla seçmenlerin siyasi parti ya da adayların kendilerine oy vermelerini hedeflemektir. Siyasal reklam türlerinden olan negatif siyasal reklam, parti ve adayların dönemin atmosferine bağlı olarak başvurdukları yöntemlerden biridir. Bu bağlamda bu çalışmanın konusunu, 2007, 2011 ve 2015 genel seçimleri örneğinde Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) Hürriyet, Cumhuriyet ve Türkiye gazetelerinde yayımlanmış negatif reklam uygulamalarının içerik çözümlemesi yöntemiyle incelenmesi oluşturmaktadır. Çalışmanın amacı, siyasal reklamcılığın Türkiye’de yaygınlaştığı 2000’li yıllarda tek partili bir iktidar döneminde negatif uygulamalarının nasıl kullanıldığını ortaya koymaktır. Bu kapsamda çalışma, çok partili siyasal hayatımızın en uzun süreli tek partili iktidar döneminde negatif reklama iktidar ve muhalefet partilerinin biçtiği misyonu göstermesi açısından önemlidir. Çalışmada, partilerin negatif reklamlarda kullandıkları mesaj stratejilerine ve ön plana çıkan ana yönelimlere ilişkin değerlendirmeler yapılmıştır. Analizler sonucunda, iktidar partisi ve muhalefet partilerinin kullanmış oldukları reklamlarda ekonomi, ulaşım, yolsuzluk, işsizlik, sosyal güvenlik ve siyasal katılım gibi konularda birbirlerini negatif stratejiler üzerinden eleştirdikleri görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
2017
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Communicata

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 210
Atıf : 1.067
2023 Impact/Etki : 0.16
Communicata