Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 5
Bir Kültürel Mirasın Serüveni: Erzurum Feyzullah Efendi Konağı
2022
Dergi:  
Journal of Humanities and Tourism Research
Yazar:  
Özet:

Geçmişten günümüze ulaşan tarihi çevre ve yapılar, zamanla çeşitli topluluklara ev sahipliği yapmış kültürel miraslardır. Kültürel mirasımızın en önemli elemanlarından birisi olan, yapıldığı dönemdeki toplumun kültürünü, yapım tekniklerini, yapı malzemelerini, sosyo-ekonomik durumu gibi geçmişe yönelik bilgilerini yansıtan mimari eserlerin korunarak gelecek nesillere aktarılması son derece önemlidir. Tarihi yapıları koruma yöntemlerinden en fazla kullanılanı yapının yeniden işlevlendirilmesidir. Çalışmada, “Kültür Yolu” projesi kapsamında Erzurum Geleneksel El Sanatları Müzesi olarak yeniden işlevlendirilen Feyzullah Efendi Konağı ele alınmıştır. Erzurum’un mimari kültürel miraslarından biri olan Feyzullah Efendi Konağı, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına yönelik bir müze olarak işlevlendirilmiştir. Araştırmanın amacı, konak olarak inşa edilen yapının yerini ve tarihçesini, yeni işlev ile Erzurum Geleneksel El Sanatları Müzesi’ne dönüşüm sürecini: mekânların değişimi üzerinden değerlendirerek ortaya koymaktır. Bu kapsamda Feyzullah Efendi Konağı yerinde gözlem yapılarak, proje çizimleri ve fotoğrafları üzerinden incelenmiştir. Çalışma sonucunda mimari kültürel mirasların varlığını sürdürmesi için yeniden işlevlendirmenin önemi vurgu yapılarak yapının mimari kimliğine yönelik olumlu ve olumsuz yönleri ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Humanities and Tourism Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 450
Atıf : 2.513
2023 Impact/Etki : 0.277
Journal of Humanities and Tourism Research