Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 19
 İndirme 7
The effect of thidiazuron on the in vitro shoot development of endemic Astragalus cariensis in Turkey
2011
Dergi:  
Turkish Journal of Botany
Yazar:  
Özet:

Thidiazuron (TDZ) is a cytokinin-like substance that has often been used for shoot regeneration in recent years. We observed the effect of TDZ on callus formation and shoot regeneration from leaf and petiole explants of the endemic species Astragalus cariensis Boiss. Explants were cultured on Murashige and Skoog (MS) media including TDZ (in concentrations of 0.2, 0.4, or 0.6 mg/L) or in combination with a-naphthaleneacetic acid (NAA) (in concentrations of 0.2 or 1.0 mg/L). Significant variations in the frequency of callus formation and the morphogenesis of the callus were obtained depending on the explant type. Petiole explant was determined to be the best for callus formation, but calli from leaf explants were more responsive in terms of shoot formation. MS media including TDZ and NAA showed 100% callus formation, but shoot regeneration was enhanced by TDZ combined with a low concentration of NAA. The highest number of shoots, (15 per explant) was induced from leaf explants on MS medium with 0.4 mg/L TDZ and 0.2 mg/L NAA. Regenerated shoots were rooted in MS medium containing 0.5 mg/L indole-3-butyric acid (IBA). The rooted plantlets were acclimatised and produced normal plants.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Botany

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.580
Atıf : 9.852
2023 Impact/Etki : 0.148
Turkish Journal of Botany