Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 45
 İndirme 17
Temel Eğitim Bölümünde Öğrenimlerini Sürdüren Öğretmen Adaylarının Öğretmenlik Mesleğine Yönelik Kaygı Düzeylerinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Temel Eğitim Bölümü’nde öğrenimlerini sürdüren öğretmen adaylarının öğretmenlik mesleğine yönelik kaygılarını belirlemektedir. Araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Bu bağlamda 2017-2018 öğretim yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümünde öğrenimlerini sürdüren öğretmen adayları araştırmanın evrenini oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini ise amaçlı örnekleme türlerinden kolay ulaşılabilir durum örneklemesi ile belirlenen 741 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Elde edilen veriler “ Öğretmenlik Mesleğine Yönelik Kaygı Ölçeği” ile toplanmıştır. Verilerin analizinde öğretmen adaylarının mesleki kaygı düzeylerinin düşük olduğu saptanmıştır. Cinsiyet, anabilim dalı,  sınıf düzeyi, ebeveyn eğitim durumu ve ailede öğretmenlik mesleğini gerçekleştiren birey değişkenlerine göre anlamlı farklılıklar ortaya çıkmamıştır. Ayrıca lisans programına yerleşmede öğretmenlik mesleğini tercih etme sırasının öğretmen adaylarının kaygı düzeylerini belirlemede etkili bir değişken olduğu ve anlamlı fark oluşturduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the level of concern towards the teaching profession of teachers who continue their studies in the Basic Education Department
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to identify the concerns of teachers candidates who continue their studies in the Basic Education Department with regard to the teaching profession. The research has used a screening model. In this context, in the 2017-2018 academic year, the teacher candidates who continue their studies in the Basic Education Department of the University of Çanakkale Eighteen March Education Faculty forms the universe of research. The sample of the study is made up of 741 teachers candidates identified by the easy-to-accessful sample of the sample types for purposes. The data obtained was collected with the "Teacher's Career's Worry Measure". The analysis of the data found that the level of professional anxiety of teachers candidates was low. There have not been significant differences according to gender, maternity branch, class level, parental education status and the individual variables performing the teaching profession in the family. It is also determined that the order of preference of the teaching profession in placing in the bachelor's program is an effective variable in determining the levels of concern of the teacher candidates and makes a meaningful difference.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 507
Atıf : 4.470
2023 Impact/Etki : 0.2
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi