Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
ANTIMICROBIAL ACTIVITY AND THE PHENOLIC PROFILE OF FIVE SCROPHULARIA L. SPECIE
2018
Dergi:  
Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Scrophularia L. cinsi (Scrophulariaceae) dünya üzerinde 310 taksona sahiptir. Bazı Scrophularia türleri halk arasında çeşitli iltihaplı cilt hastalıklarının tedavisinde ve antibakteriyel olarak kullanılır. Çalışmanın amacı, S. kotscyhana Bentham, S. cinarescens Boiss., S. catariifolia Boiss. & Heldr., S. chrysantha Jaub&Spach ve S. scopolii var. adenocalyx Hoppe. ex Pers. türlerinin antimikrobiyal aktivitesini araştırmak ve fenolik profilini belirlemektir. Fenolik bileşenler bir HPLC-DAD yöntemi ile analiz edildi. Türlerin toprak üstü kısımlarının metanol ekstrelerinin antimikrobiyal aktivitelerini belirlemek için disk difüzyon yöntemi ve mikrodilüsyon yöntemi kullanıldı. Bulgularımız, test edilen tüm türlerin, çeşitli konsantrasyonlarda kafeik asit ve ferulik asit içerdiğini ve hiçbirinin klorojenik asit içermediğini ortaya koymuştur. Çalışılan tüm türler, Candida albicans'a (MIC değerleri; 0.3125 mg / mL) karşı orta derecede aktivite göstermiştir. Ayrıca, S. cinarescens, Enterococcus faecalis’e karşı (MIC değeri; 0.3125 mg/mL) ve S. chrysantha Pseudomonas aeruginosa’ya karşı (MIC değeri; 0.3125 mg/mL) orta derecede aktivite gösterdi. Bu çalışmanın sonuçları, türlerin sekonder metabolitlerinin aydınlatılması ve antimikrobiyal etkinliklerinin değerlendirilmesi için daha ileri çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu gösterdi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 6.576
Atıf : 21.523
Sağlık Bilimleri Dergisi