Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 46
 İndirme 14
Kadın Homososyalliğinin Dönüşümü ve Refet Romanında Kadın Dostluğu
2019
Dergi:  
Fe Dergi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede on dokuzuncu yüzyıl sonu ve yirminci yüzyıl başında kadın homososyalliğine ilişkin dönüşen söylemler üzerinde durulduktan sonra, Fatma Aliye’nin Refet (1898) romanı incelenecektir. Bu dönemde erkek entelektüeller kadın homososyalliğini cehaletle, geri kalmışlıkla ve kadın homoerotizmi ile özdeşleştirirken kadınlar, hetero-romantik aşk ve arkadaşlığa dayalı evlilik idealinden, erkek dostluğundan ve vatansever yoldaşlık düşüncesinden olduğu kadar akrabalık ve hane içi bağlardan öğeler alarak yeni bir dostluk kavrayışını şekillendiriyordu. Fatma Aliye, Refet’te heteroseksüel evlilikten kaçmayı mümkün kılacak, hiyerarşik kadın homososyal bağlarıyla hem süreklilik içinde hem de onlara alternatif oluşturacak, kadın dostluğuna dayalı bir kadın kamusallığı tanımlamıştır. Erkek karakterlerin neredeyse yok hükmünde olduğu romanda, öğrenme ve eğitimle, manevi ve tinsel birliktelikle tanımlanan bir kadın dostluğu tahayyül edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Kadın Homososyalliğinin Dönüşümü ve Refet Romanında Kadın Dostluğu
2019
Dergi:  
Fe Dergi
Yazar:  
Özet:

After this article focuses on the conversions about female homosexuality at the end of the nineteenth century and the beginning of the twentieth century, Fatma Aliye’s novel Refet (1898) will be studied. During this period, male intellectuals identified female homosexuality with ignorance, retardation, and female homosexuality, while women formed a new understanding of friendship by taking elements from the ideals of marriage based on heterosexual love and friendship, from the ideals of male friendship and the idea of patriotic friendship as well as from relativity and domestic relationships. Fatma Aliye has defined a female communism based on female friendship, which will make it possible to escape the heterosexual marriage in Refet, and will make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible to make it possible. In the novel, where male characters are almost absent, a female friendship is imagined, defined by learning and education, by spiritual and sexual association.

0
2019
Dergi:  
Fe Dergi
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Fe Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 304
Atıf : 1.329
Fe Dergi