Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 116
 İndirme 63
 Sesli Dinleme 1
Niyâzî-İ Mısrî’nin İnsan Anlayışı
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Niyâzî-i Mısrî 17. Yüzyılda yaşamış ve günümüzün psikoloji, din psikolojisi ve tasavvuf gibi bilim dallarına önemli katkıları bulunan değerli şahsiyetlerinden birisidir. Niyâzî-i Mısrî dönemin bazı idarecileri tarafından birçok kez başka taraflara sürgün edilmiş ve bu nedenle de çileli bir yaşam sürmüştür. Buna rağmen Niyazî-i Mısrî çok sayıda eser meydana getirmiştir. Bu eserlerden en önemlisi Dîvân-ı İlâhiyâttır. Biz onun insan ve insana dair görüşlerini açıklamaya çalışırken genelde bu eseri temel aldık. Nitekim amacımız Niyâzî-i Mısrî’nin eserlerinden yola çıkarak onun insan hakkındaki görüşlerinin açıklanmasıdır. Niyâzî Mısrî 17. Yüzyılda yaşamış mutasavvıf bir şair olmasına rağmen onun insan ve insana dair fikirleri günümüzde hâlâ geçerliliğini korumaktadır. Bu da onun düşüncelerinin çağlar boyu devam eden, özgün ve evrensel bir özellik arzettiğini göstermektedir. Çünkü çağımızın Batılı bilim adamlarının din psikolojisi bağlamında insana dair görüş ve düşüncelerine baktığımızda Niyâzî-i Mısrî’nin insan ve insana dair görüşleri ile benzerlikler bulunmaktadır. Mısrî hakiki insanın özelliklerinde sıklıkla vurguda bulunur. Ona göre gerçek insan olmanın ölçütü insanı kâmil (olgun) olmaktan geçmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The understanding of man.
2019
Yazar:  
Özet:

The 17th edition. He has lived in the century and is one of his valuable personalities that has made significant contributions to the disciplines of science such as psychology, religious psychology and tasavvuf today. Niyâzî was several times deported to other parts by some of the Egyptian rulers, and therefore he lived a wicked life. And so many of them have made a great deal of things. The most important of these works is the Divan. When we try to explain his opinions about man and man, we usually found this work. Our purpose is to reveal from the works of Niyâzî-i Egyri and to explain his opinions about mankind. The Egyptian 17. Despite being a poet who lived in the century, his ideas about man and man still retain validity today. This also shows that his thoughts demand a continuing, original and universal character throughout the ages. For when we look at the views and thoughts of the Western scientists in the context of religious psychology about man, there are similarities with the views of the Niazi-i Egyptian about man and man. It is often highlighted in the characteristics of true Egyptian people. The truth is that the human being is the truth, the truth is the truth, the truth is the truth.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.578
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)