Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 86
 İndirme 36
 Sesli Dinleme 1
ORTAOKUL 7. ve 8. SINIF TÜRKÇE DERSLERİNDEKİ SÖZLÜ ANLATIM ETKİNLİKLERİNİN ÇEŞİTLİ AÇILARDAN İNCELENMESİ
2017
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Temel dil becerileri anlama ve anlatma becerileri şeklinde ikiye ayrılır. Anlatma becerilerinden biri olan konuşma, günlük hayatta en sık başvurduğumuz dil becerilerindendir. Bu özelliğinden dolayı akıcı ve düzgün konuşmanın geliştirilmesi önem arz etmektedir. Konuşma becerileri denilince akla ilk gelen ders Türkçe dersleridir. Bu derslerde öğrencilerin sözlü ifade becerilerini geliştirmek için öğretmen kılavuz kitaplarda çeşitli etkinliklere yer verilmektedir. Kılavuz kitaplardaki yönergelerle bu etkinliklerin ne şekilde ele alınacağı öğretmenlere açıklanmaktadır. Bu araştırmada ortaokul 7. ve 8. Sınıf Türkçe derslerindeki sözlü anlatım etkinliklerinin seçilen konuşma konuları, kullanılan yöntem/ teknikler, konuşmaya hazırlık ve sunum türleri ile değerlendirme basamağına yer verilip verilmemesi bakımından incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amacı gerçekleştirebilmek için her iki sınıf seviyesinden dörder olmak üzere toplam sekiz adet öğretmen kılavuz kitabı değerlendirilmiştir. Bu kapsamda 7. Sınıfta 101, 8. Sınıfta 101 olmak üzere toplam 202 tane sözlü anlatım çalışması, kılavuz kitaplardaki yönergelerden hareketle incelenmiştir. Elde edilen bulgular tablo ve grafikler ile sunulmuştur. Araştırmanın bulgularına sözlü anlatım etkinliklerinde ilişkilendirmeye dayalı, tanıtmaya dayalı ve metne dayalı konuşmalar şeklindeki konuların daha fazla kullanıldığı; etkinliklerde en fazla güdümlü, yaratıcı, kelime ve kavram havuzundan seçerek konuşma, en az ikna etme ve hafızada tutma yöntem/tekniklerine yer verildiği; etkinliklerin daha çok bireysel hazırlık ve sunum şeklinde gerçekleştirildiği; değerlendirme boyutunun etkinliklerde çok fazla yer almadığı, yapılan değerlendirmelerin ise daha çok öz değerlendirme şeklinde gerçekleştirildiği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Oral Narrative Activities In Turkish Language Courses Of The 7th and 8th Grades Of Secondary School In Various Aspects
2017
Yazar:  
Özet:

Basic language skills are

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.393
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies