Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 61
 İndirme 27
SAĞLIK TURİZMİNDE SOSYAL SORUMLULUK KAVRAMI TÜRKİYE’DE SAĞLIK TURİZMİ KAPSAMINDAKİ ÖRNEK KSS PROJELERİNİN İNCELENMESİ
2016
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Günümüz dünyasında turizm hareketlerinin çeşitliliği, toplumların refah seviyelerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak baş döndüren bir hızla değişme göstermiştir. Küreselleşmenin etkileri, turizm sektöründeki anlayışların kökten değişmesine neden olmuştur. Türkiye’de turizm alanında 80’li yıllardan günümüze kadar çok önemli bir mesafe kaydedilmiştir. Bu zaman diliminde turizm alanındaki geleneksel yapı tümüyle değişime uğrayarak, toplumların değişik türdeki turizm hareketliliğine katılma gerekliliği anlaşılarak sektör kendini sağlık ana başlığında yeniden dizayn etmiştir. Türkiye destinasyon olarak farklı turizm avantajlarına sahip bir turizm ülkesidir. Dünya’nın en büyük açık hava müzesi oluşu, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması, Akdeniz iklim kuşağında olması, jeopolitik konumu, turizm yatırımların çeşitliği, turizm çeşitliliği, yetişmiş insan gücü, turizm bölgelerindeki yerel halkın turizmi benimsemiş olmaları gibi faktörler Türkiye’yi destinasyon anlamında çekici kılan temel özelliklerdir. Sağlık turizmi alanında Türkiye, bu alandaki rakiplerine oranla çok ciddi gelişler göstererek adından söz ettiren bir sağlık destinasyonu haline gelebilmiştir. Sağlık turizminin Dünya’da ve Türkiye’de öneminin anlaşılması, sağlık turizminin daha kaliteli yönetilebilmesi için turizm işletmelerini farklı yönetim anlayışların kurumlarında benimsenmiş olmasıyla mümkün olabilmektedir. Bu bağlamda kurumsal sosyal sorumluk anlayışı, kurumların toplumdan elde etmiş oldukları kazanımları, yine içinde yaşamış oldukları toplumla paylaşabilmeleri ve bu yönetim anlayışının sürdürülebilir olması sağlık turizmini çekici kılan ve farklılaştıran en önemli etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada, yerel ve küresel boyutta sağlık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, Türkiye’deki sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren turizm işletmelerine olan etkileri örnek projeleri bağlamında incelenmiştir. Kurumsal sosyal sorumluluk kavramının turizm sektörüne ve sağlık turizmine nasıl ve hangi sorumluluklarla katıldıkları, farkındalık oluşturabilme çabaları, örnek faaliyetleri ve ektileri incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Term Of Corporate Social Responsibility (csr) In Health Tourism, Sample Projects Of Csr In Turkey Within The Scope Of Health Tourism
2016
Yazar:  
Özet:

This study attempts to provide important findings about the concept of corporate social responsibility for health tourism projects under investigation of example on health tourism in Turkey. In this study, the effects of the establishments operating in the health sector at a local or global scale on the tourism establishments running in the health tourism sector in Turkey have been examined in the scope of their good examples of projects. Apart from their good examples and their effects, it has also been examined that how they participate in the concept of corporate social responsibility (CSR), which responsibilities they take over, and how energy they expend to raise awareness.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.481
The Journal of Academic Social Science Studies