Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 18
Tarih Öğretiminde Yeni Yaklaşımlara İlişkin Öğretmen Adayı Görüşlerinin İncelenmesi
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Tarih, geçmişte yaşamış insan topluluklarının siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel faaliyetlerini yer ve zaman göstererek, sebep-sonuç ilişkisi içerisinde, belgelere dayanarak ve objektif olarak inceleyen sosyal bir bilim dalıdır. Locke’a göre eğitimin amacı, toplumun mutluluğunu ve refah düzeyini arttıracak insanlar yetiştirmektir. Bu görevi de taşıyarak tarih öğretiminin amaçları arasında ahlaki ilkelere sahip, milli bir şuur oluşturacak, kültürel aktarımı sağlayacak, geleceğe emin adımlarla ilerleyebilecek bireyler yetiştirmektir. Bu amaçları gerçekleştirebilmek için ve tarih derslerinde etkili öğrenme ortamı sağlayabilmek amacıyla tarih öğretiminde, yeni yaklaşımların konuların içeriğine uygun bir şekilde kullanılması gerekir. Bu çalışmada tarih öğretiminde yeni yaklaşımlar hakkında öğretmen adaylarının görüşlerine başvurulmuştur. Yeni yaklaşımlara ilişkin öğretmen adaylarının görüşlerini incelemek amacıyla 2015-2016 öğretim yılı Mustafa Kemal Üniversitesinde formasyon programına devam eden tarih bölümündeki öğretmen adayları araştırmanın örneklemini oluşturmaktadır. Araştırmada genel tarama modeli ve karma model kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarında tarih öğretimi konusunda yeni yaklaşımların öğretmen adaylarının cinsiyetlerine bağlı olarak değişmediği araştırmada, formasyon eğitimi alan öğretmen adaylarının tarih öğretimindeki yeni yaklaşımlar konusunda yeterli eğitim almadıkları ve kendilerini yeterli seviyede görmedikleri öğretmen adaylarının anket maddelerine verdikleri yüksek puanlı cevapların aritmetik ortalamalarından hareketle adayların, tarih öğretiminde görsel eğitime önem verdikleri, yeni yaklaşımlara açık oldukları, yeni yaklaşımlara göre tarih öğretiminin değerlendirilmesi gerektiği ve tarih öğretiminde edinilebilecek becerileri geliştirmek gerektiği gibi konulardaki görüş ve düşüncelerinin olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Analyzing Teacher Candidates’ Views On New Approaches In History Teaching
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

History is a social science discipline that objectively examines the political, social, economic and cultural activities of past human communities in a causal relationship by indicating place and time and is based on documents. Locke states that the aim of the education is to educate people who will increase the happiness and well-being of the community. In addition to this task, the aim of history teaching is to educate individuals who have moral principles, will form a national consciousness, provide cultural transfer, and can take firm steps forward. In order to achieve these goals and to provide an effective learning environment for history lessons, new approaches must be used in accordance with the content of the topics. In this study, prospective teachers’ opinions on new approaches to history teaching were taken. Prospective teachers in the history section of the formation program at Mustafa Kemal University in the 2015-2016 academic year form the sample of the research in order to examine the opinions of the prospective teachers regarding the new approaches. In the study, the general survey model, which is one of the descriptive survey methods, and mixed method was used. The results of the study show that new approaches to history teaching do not change depending on the gender of the prospective teachers, the prospective teachers did not receive sufficient training on the new approaches in history teaching and they did not find themselves qualified.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.703
Turkish Studies