Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 231
 İndirme 44
İktisat Öğretileri ve Marshall
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Neoklasik İktisadi Düşünce,1870’lerden 1920’ye kadar geçen yarın yüzyıllık sürede, klasik değer teorisinde köklü değişmeler yapan, geçimlik ücret anlayışından marjinal verime bağlı ücret anlayışına geçen ama, bunun dışında klasik görüşleri ve bir takım şartlarla liberal görüşü sürdüren iktisatçıların okulu olmuştur. Neoklasik iktisadın öncülerinden ve Cambridge okulunun kurucusu olan Alfred Marshall hazırladığı iktisadi öğretilerle iktisadi düşünceye önemli katkılar sağlamıştır. Marshall, ,iktisadın tanımı, metodu, kısmi denge analizi ,denge fiyatı, matematiksel yaklaşımları ,makro analiz çalışmaları (say yasası-para teorisi)…. gibi bir çok önemli kavramı günümüz iktisat öğretisine kazandırırken bu farklı yaklaşımlar aynı zamanda iktisadı farklı bir boyuta taşımıştır. Özellikle yetiştirmiş olduğu öğrencileri arasında en önemli iktisatçılardan olan Keynes de hocası Alfred Marshall gibi bir çok iktisat öğretisini tanımlayarak günümüz iktisat tarihine kazandırmış ve W.Hunt ‘ın dediği gibi “Keynesyen iktisat…………..şimdiye kadar Ortodoks iktisadın otoritesini sarsan en ciddi rüzgar olarak ,iktisat öğretisine “ girmiştir. İktisat Öğretileri ve Marshall isimli çalışmada I. bölümde, Neoklasik iktisadın önemli, bir teorisyeni olan Alfred Marshall’ın hayat hikayesi detaylı bir şekilde incelenmeye çalışılmış, II. Bölümde neoklasik iktisat ve özellikleri ele alınmış, III. bölümde ise Alfred Marshall’ın iktisat öğretisine teorisyen olarak hangi önemli kavramları kazandırdığı, Düşünsel Gelişimi, teorilerini hangi düşünsel temeller üzerine yerleştirdiği, teorilerinin günümüz teorilerini nasıl etkilendiği ve onları değerlendirmenin ölçütlendirmenin neler olacağı ve Marshall’ın iktisadi dünyasının bir öğreti olarak günümüze ne gibi bir ışık tutma işlemi olduğu daha rahat bir şekilde Alfred Marshall’ı ve öğretilerini anlamamıza yardımcı olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Teachings Of Economy and Marshall
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The thought of neo-classical economy has been a school of economists who have transformed “theories of values” drastically and moved on to the wage, based on “marginal utility” from the understanding of “subsistence economy” and also pursued classical thought and liberal idea under some circumstances during these fifty years from 1870 to 1920. The pioneers of neo-classical economy and the founder of Cambridge School; Alfred Marshall, contributed to the economical thought with his teachings. Marshal brought in, not only many concepts to the contemporary teachings of economy such as; the definition, the method, partial equilibrium analysis, equilibrium price, mathematical approaches, macro-analytical studies (say code, theory of money) of economics, but also took economics to another level. Especially, Keynes who was trained by Marshall, also brought in many economical concepts to contemporary economics and as W.Hunt told, Keynesian economics…has entered to the teachings of economics as a very serious factor that diminished the authority of the Orthodox teachings of economics. In this study, first chapter will focus on the life story of Alfred Marhshall who is one of the most important theorists of neo-classical economics. The second chapter will be exploring on the neo-classical economics and its characteristics. Finally the third chapter will seek to help in understanding Alfred Marshall and his teachings better; stating the important concepts that Marshall brought in to the teachings of economics, settling his theories on to what kind intellectual foundations, affecting contemporary economics by his teachings and compherending the evaluation criteria of his effect and analyzing the fact that how Marshall made his world of economics enlightens contemporary set up as a teaching.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.169
Turkish Studies