Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 33
 İndirme 11
Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin “Yaygın Eğitim” Kavramına İlişkin Sahip Oldukları Mental İmgeler
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Toplumsal ihtiyaçları, bireylerin ilgi, istek ve hizmet anlayışlarına göre farklı şekillerden dinamik hale getirmek amacıyla onlara belli programlar halinde sunulan bir eğitim faaliyeti olan yaygın eğitim, örgün eğitime destek olmak amacıyla verilen eğitimdir. İhtiyaca dönüklük ve gönüllülük ilkeleri ile topluma hizmet vermeyi esas alan yaygın eğitim, işsizlik probleminin yaygın olduğu, bireyin bir meslek edinme çabasının fazla olduğu ülkemizde, en çok yararlanılan eğitim türlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu eğitim türünde önceden hazırlanmış bir zorunlu uygulanması gerek bir program olmayıp kendisinden yararlanan bireylerin ihtiyaç ve ilgilerine göre birlikte oluşturulan programa göre hizmet vermektedir. Bu araştırmanın temel amacı da, devlet okulu ve özel okulda görev yapan sosyal bilgiler öğretmenlerinin okul türüne göre, "yaygın eğitim" kavramına ilişkin sahip oldukları algıları metaforlar aracılığıyla ortaya koymaktır. Araştırmanın çalışma grubunu, Diyarbakır, Malatya ve Elazığ illerinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde 110’u devlet okulunda, 40’ı özel okulda görev yapmakta olan toplam 150 sosyal bilgiler öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri, Araştırma kapsamında yer alan sosyal bilgiler öğretmenlerinin “Yaygın eğitim…… benzer; çünkü……” cümlesini tamamlamasıyla elde edilmiştir. Verilerin analiz edilmesi ve yorumlanmasında, içerik analiz tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre, hem devlet okullarında (%24.5) hem de özel okullarda (%30) görev yapan sosyal bilgiler öğretmenlerinin çoğunluğu, yaygın eğitimi “farklılık imgesi” olarak gördükleri ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Social Studies Teachers "non Formal Education" Concepts Related To Mental Image Of Their Own
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Social needs of i

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.338
2023 Impact/Etki : 0.276
Turkish Studies