Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 79
 İndirme 28
İSTANBUL’UN VEBA İLE İMTİHANI: 1811- 1812 VEBA SALGINI BAĞLAMINDA TOPLUM VE EKONOMİ
2011
Dergi:  
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW
Yazar:  
Özet:

1811–1812 veba salgını İstanbul’da birçok sıkıntının yaşanmasına neden oldu.Yiyecek, yakacak gibi temel ihtiyaçlarda kıtlıklar görüldü. Söz konusu vebayılları boyunca gerek ekonomik gerekse demografik dönüşümlerin gölgesindebiçimlenen toplumsal ilişkiler ağlarının belirlediği gündelik hayatpratiklerinde önemli değişimler gözlendi.Bu makalenin konusu, 1811 yılı sonlarında başlayan ve etkisini daha çok 1812yılı boyunca gösteren veba salgını vesilesiyle gerçekleşen ekonomik vetoplumsal dönüşümlerin biçimlendirdiği şehir hayatıdır. Makalenin sahipolduğu ana odak doğrultusunda, söz konusu salgına ve yıkıcı sonuçlarına karşışehir hayatının selameti bakımından sergilenen mücadele biçimleri ile salgınsüresince gündelik hayat pratiklerini şekillendiren politik ve ekonomikkoşulların sahip olduğu etkileşim atmosferinin şehirde ortaya çıkmasına nedenolduğu mekânsal bazı değişimler konu edinilecektir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 229
Atıf : 163
2023 Impact/Etki : 0.043
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW