Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 138
 İndirme 22
YEŞİLYURT (MANİSA) DEYİMLERİNDE SOSYAL TEMA
2019
Dergi:  
DİYALEKTOLOG
Yazar:  
Özet:

Bir dilde deyimler, atasözleri ya da kalıp sözler herhangi bir şeyin özünü kısaca belirtmek ve söylemek adına oldukça önemlidir. Herhangi bir dilde anlatılmak istenen farklı sözcük ya da eylemlerle aktarılması aslında o dilin zenginliğini gösterir. Tabii dil bunu farklı pek çok kaynaktan beslenerek yapar. Örneğin Türkçede sözcük çeşitliliği pek çok kaynağa bağlanabilir. Bu kaynaklardan biri elbette Anadolu ağızlarıdır. Ağızların en önemli özelliklerinden biri herkes tarafından bilinen herhangi bir sözcüğün, eylemin ya da yapının, farklı kullanım biçimlerini ortaya koyan ve bu bağlamda konuşma dilini zenginleştiren kaynaklardan olmasıdır. Anadolu ağızları, deyim kullanımı konusunda oldukça zengindir. Öyle ki bazen uzun uzun anlatılması gereken bir konu bir deyimle özetlenebilir. Hatta bireyler bazen başından geçen tatsız bir olayı ifade ederken kestirme yollardan biri olan deyimleri tercih eder. Çalışmada sözcük/eylem/yapı bağlamında çevre ya da komşu köylerden oldukça farklı olan Yeşilyurt (Manisa) köyünden derlenen deyimler üzerinde durulacak ve derlenen deyimler yapı ve anlam bakımından incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

YEŞİLYURT (MANİSA) DEYİMLERİNDE SOSYAL TEMA
2019
Dergi:  
DİYALEKTOLOG
Yazar:  
Özet:

In a language, phrases, or patterns of words are very important in order to briefly indicate and say the essence of anything. Translation of the different words or actions to be described in any language actually indicates the richness of that language. Of course, the language does this by feeding from many different sources. For example, the word diversity in Turkish can be linked to many sources. One of these sources, of course, is the Anadolu mouths. One of the most important features of the mouth is that any word, action or structure known to everyone is from sources that reveal the different forms of use and enrich the language of speech in this context. Anatolian mouths are quite rich in the use of words. Sometimes, a long-term thing that needs to be explained can be summarized with a word. Even individuals sometimes prefer words that are one of the ways to shorten when expressing an unpleasant event from the beginning. The study will focus on the words compiled from the village of Greenland (Manisa), which is quite different from the surrounding or neighboring villages in the context of the word/action/building, and the words compiled will be studied in terms of structure and meaning.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
DİYALEKTOLOG

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 307
Atıf : 619
2023 Impact/Etki : 0.073
DİYALEKTOLOG