Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 11
YAŞLILARA YÖNELİK DİNİ SOSYAL HİZMET UYGULAMALARI ÇERÇEVESİNDE YAŞLILIK VE DİNDARLIK İLİŞKİSİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÜLKEMİZDEKİ DURUMU ÜZERİNE
2012
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya’da yaşlı dindarlığı konusundaki literatür, Hıristiyan kültürümerkezlidir ve bu literatürde genellikle kilise katılım oranları ile yaşlıların dindarlık düzeyleri arasındaki ilişkiler incelenmektedir. Her geçen gün genişlemeeğiliminde olan çalışmalarda dindarlık, mutluluk, yaşam doyumu, hayattanzevk alma, ölüm kaygısı ve maneviyat arayışı boyutları ele alınmaktadır.Yapılan araştırmalarda yaşlıların, orta yaş grubundakilere ve gençlere göredinin inanç, ibadet, bilgi, duygu ve tecrübe boyutlarında daha yüksek katılımsergiledikleri tespit edilmektedir. Türkiye yaşlılığın dinsel, manevi boyutlarınave diğer ilişkili değişkenlere bağlı olarak yapılan sosyal bilimsel din araştırmaları konusunda henüz emekleme aşamasındadır. Ülkemiz nüfusunun yaşlanmakta olduğu gerçeği göz önüne alındığında, yaşlılık araştırmalarında sözkonusu boyutların ivedilikle incelenmesi gerekir. Bununla birlikte son yıllardayapılan yaşlılık çalışmalarında dinin de yordayıcı değişkenlerden biri olarakkullanıldığı görülmektedir. Bu makalede, yaşlılara yönelik dini sosyal hizmetuygulamaları bağlamında yaşlılık ve dindarlık ilişkisinin tarihsel gelişimini veülkemizdeki durumunu disiplinler arası araştırma yönelimlerinden hareketleincelenmektedir. Bu çerçevede, söz konusu ilişkiyle bağlantılı literatürün oluşumu ve gelişimi konusunda bilgiler verildikten sonra, disiplinler arası araştırmaperspektifleri üzerinde durulmaktadır. Sonuç bölümünde ise, yaşlılık ve dindarlık ilişkisinin ülkemizdeki durumuna ilişkin önerilerde bulunulmaktadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.308
Milli Eğitim Dergisi