Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 33
WEB ORTAMINDA PROBLEME DAYALI ÖĞRENME YÖNTEMİNİN FARKLI ÖĞRENME STİLİNE SAHİP ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARINA ETKİSİ
2012
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Fen ve Teknoloji öğretiminde öğrencilerin daha anlamlı ve kalıcı öğrenmelerini sağlayacak, web ortamında probleme dayalı öğretim ile desteklenmiş bir öğretim tasarımının öğrencilerin fen ve teknoloji dersi asit baz konusundaki akademik başarılarına etkisini ortaya koymak ve öğrencilerin baskın öğrenme stillerini belirlemek ve öğrenme stilleri ile öğrencilerin akademik başarısı üzerindeki etkisini incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmacı tarafından geliştirilen materyalde öğrencilerin etkileşimli animasyonlar ve simülasyonlarla asit baz konusunu öğrenmeleri hedeflenmiştir. Ön test son test kontrol gruplu araştırma modeli ile gerçekleştirilen araştırmanın örneklemini İstanbul İli Bahçelievler ilçesindeki bir devlet ilköğretim okulunda öğrenim gören 8.sınıf öğrencisi oluşturmuştur. Araştırmada iki veri toplama aracı kullanılmıştır. Öğrencilerin öğrenme stilleri Grasha-Riechmann Öğrenme Stili Envanteri, akademik başarıları asit baz konusu akademik başarı testi ile belirlenmiştir. Araştırmanın verileri frekans, yüzde dağılımı, t-testi ve tek yönlü varyans analizi (ANOVA) kullanılarak analiz edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda öğrencilerin fen ve teknoloji dersine yönelik son test akademik başarılarına ait kontrol ve deney grubu arasında anlamlı farklılık olduğu ortaya çıkmıştır. Öğrencilerinin yarıya yakının işbirlikçi, geriye kalanının da rekabetçi ve bağımsız öğrenme stiline sahip olduğu, görülmüştür. Ayrıca öğrencilerin öğrenme stillerinin akademik başarıları üzerinde etkili olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 925
Atıf : 3.725
2023 Impact/Etki : 0.306
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi