Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 149
 İndirme 42
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNET KULLANIMINA YÖNELİK TUTUMLARININ İNCELENMESİ: ANKARA ÖRNEĞİ
2016
Dergi:  
The Journal of Europe - Middle East Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Son yıllarınönemli buluşu tartışmasız internettir. Bilgisayar ve internet 21.yüzyıla dijital teknoloji çağı ismini vermiştir. Yeni bin yılın çocuklarının hayatında internet vazgeçemedikleri bir enstrümandır. İlköğretim öğrencilerinin interneti kullanma alışkanlıkları ve tutumlarının incelenmesi günümüz eğitimcileri için önemli bir uğraş alanıdır. Bundan dolayıdır ki bu çalışmada, ilköğretim öğrencilerinin bilgisayara sahip olma, internet erişimi olması, bilgisayar ve internet bilme düzeyi, interneti kullanma sıklığı ve interneti kullanma amaçları gibi değişkenlere göre internet kullanmaya yönelik tutumları saptanmaya çalışılmıştır. Çalışmanın evreniAnkara ili Keçiören ilçesinde bulunan 7 farklı ilköğretim okulunda, 2013-14 eğitim öğretim döneminde öğrenim gören232’si kız ve 219’u erkek olmak üzere toplam 451 ortaokul 7. sınıf öğrencisidir. Araştırmada veri toplama aracı olarak internet kullanımına yönelik likert tipli tutum ölçeği kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda, öğrencilerin evinde bilgisayar olma, evinde internet erişimi olma, bilgisayar bilme düzeyi, interneti kullanma düzeyi, günlük interneti kullanım sıklığı ve interneti kullanım amacı ile internete yönelik tutumları arasında anlamlı farklılıklar olduğu, ancak cinsiyet ile internete yönelik tutum arasında anlamlı bir fark olmadığı belirlenmiştir. Araştırmanın sonunda elde edilenbulgulara göre öğrencilerin eğitim amaçlı internete yönelik tutumların geliştirilebilmesi için çeşitli öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








The Journal of Europe - Middle East Social Science Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 19
Atıf : 7
The Journal of Europe - Middle East Social Science Studies