Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 173
 İndirme 59
Türkiye İçin Döviz Kuru, Faiz ve Enflasyonun Hisse Senedi Getirileri Üzerine Etkileri
2017
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı hisse senedi getirileri ile makroekonomik değişkenler arasındaki ilişkiyi incelemektir. Bu amaçla 1997:01-2017:03 dönemini kapsayan aylık veriler kullanılarak Johansen eşbütünleşme analizi, VEC ve Granger nedensellik testi uygulanmıştır. Bağımlı değişken BİST100 endeksi getirisi, bağımsız değişkenler ise döviz kuru, faiz oranı ve tüketici fiyat endeksidir. Elde edilen sonuçlara göre, değişkenler arasında uzun dönem ilişkisi bulunmaktadır. Nedensellik analizi sonuçlarına göre ise, Döviz kurundan BIST100’e doğru tek yönlü, BİST100’den FAİZ’e doğru çift yönlü, BIST100’den TÜFE’ye doğru tek yönlü, FAİZ’den Döviz Kuru değişkenine doğru çift yönlü, TÜFE’den Döviz Kuruna doğru çift yönlü ve TÜFE’den FAİZ oranı değişkenine doğru tek yönlü nedensellik ilişkisine rastlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 281
Atıf : 1.971
2023 Impact/Etki : 0.321
Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi