User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 71
 Downloands 3
Kerkük Türkmen Şairlerinden Esat Naip’in Şiirlerinde Tasavvuf Felsefesi
2018
Journal:  
Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Author:  
Abstract:

Irak Türkmenleri, Orta Asya'dan Anadolu'ya göç eden Türk toplulukları arasında, Türk kültürünü ve edebiyatını günümüze kadar güçlü bir şekilde muhafaza edebilen Türk topluluklarının başında yer alır. Kerkük başta olmak üzere Irak'ın farklı bölgelerinde yaşayan Türkmenler, zengin bir edebiyata sahiptir. Ancak bu bölgelerde yetişen, güçlü yeteneğe sahip olan ve rengarenk eserleri ortaya koyan şairlerin üzerinde yeteri kadar bilimsel çalışmaların yapıldığı söylenemez. Bu çalışmada Irak Türkmenleri adından güçlü bir şekilde söz ettiren Esat Naip üzerinde durulmuştur. Derin bir kültür ve edebiyat bilgisi birikimine sahip olan Naip, Arapça ve Farsçayı iyi derece bilmiş ve şiirlerinde oldukça usta bir şekilde kullanmıştır. Irak Türkmenlerinin kalbi sayılan 1989 yılında dünyaya gözlerini açan Esat Naip, çocukken Kuran-ı Kerim'i ezberlemiş ve hatmetmiştir. Babasından öğrendiği Arapça ve Farsçayı daha sonra ele aldığı şiirlerinde ustacasına kullanabilmiştir. Naip, Irak Türkmen şairleri arasında aruz vezni ile şiir yazan en başarılı şairlerden sayılır. Naip, Türkiye'de görüştüğü Yahya Kemal'in “Kalbim yine üzgün, seni andım da derinden” başlıklı şiirine nazire değerinde olan ".Bir Hatıra" şiirini yazmıştır. Naip şiirlerinde aşk ve tasavvuf başta olmak üzere birçok konuyu ustaca işlemiştir. Bununla birlikte hayatının son yıllarında yeni tarzda şiir yazma yönelmiş ve aruz yerine hece vezni ile ser vermeye başlamıştır. Bu çalışmada Esat Naip'in şiirlerinde tasavvuf felsefesi ve bununla ilgili düşünce ve kavramlar ele alınmış ve incelenmiştir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)