Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 2
 Sesli Dinleme 1
1950’li ve 1960’lı Yıllarda Türk Resim ve Heykelinin Venedik Bienali Sergileri’ne Yansıyan Modernleşme Sorunları
2018
Dergi:  
Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

1895 yılında düzenlenmeye başlayan Venedik Uluslararası Sanat Bienali’ne, Türkiye ilk defa 1956 yılında ulusal bir sergi ile katılır. Sergi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün himayesinde İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi tarafından düzenlenir. Türkiye 1956 yılında katıldığı bu ulusal sergiye daha sonra 1958 ile 1962 yılında birer defa daha katılacak fakat 1990 yılına kadar ülke olarak uzunca bir süre Venedik Bienali’nde etkinlik göstermeyecektir. Türkiye’nin 1950’li ve 1960’lı yılların başında Venedik Bienali’nde varlık gösterdiği bu üç sergi, bize Türk resim ve heykel sanatının o dönem yaşadığı modernleşme sorunları açısından bazı ipuçları sunar. Nitekim Bienal katalogları için hazırlanan sunuş yazılarında, sergi komiserlerinin Türk sanatını ve sanatçılarını tanımlayışları, sözü edilen dönemde Türk sanatında yaşanmakta olan farklılaşmaları, ayrışmaları ve tartışmaları kapsar. Aynı zamanda bu katalog yazıları o dönem Türkiye’deki sanat tartışmalarının merkezini oluşturan yerel mi - evrensel mi, soyut mu - figüratif mi gibi tartışmalarla Türk Sanatı'nda yaşanan modernleşme sürecini anlamaya yönelik fikirler verir niteliktedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)