Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 83
 İndirme 32
II. MEŞRUTİYET DÖNEMİ GAZETECİLİĞİNE GİRESUN’DAN İKİ ÖRNEK: HÂDİM-İ MİLLET VE KARADENİZ
2016
Dergi:  
Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature
Yazar:  
Özet:

Geçmişin canlı şahitleri olan gazeteler, yayınlandıkları dönemlerin sosyal hayatı, dönem insanlarının duygu ve düşünceleri üzerine önemli ipuçları vermektedirler. Toplumların gözü kulağı olan gazeteler, her türlü gelişmeden insanları haberdar etmekle yükümlü oldukları gibi, olaylara dair yorum yaparak sosyal hayatı yönlendirmektedirler. Politika, ekonomi, kültür ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için, yorumlu veya yorumsuz, her gün veya belirli zaman aralıklarıyla çıkarılan yayınlar olarak tanımlanan gazetelerin, Osmanlı İmparatorluğu’nda Türkçe olarak başlangıcı, II. Mahmud dönemindedir. Gazetecilik faaliyetleri zamanla yaygınlaşmış, bir çıkıp bir kaybolan gazete ve dergilerin oldukça fazla olduğu II. Abdülhamid döneminin ardından, özellikle II. Meşrutiyet sonrasında basın hayatı, İstanbul dışında da kendini göstermeye başlamıştır. Giresun da, II. Meşrutiyet sonrası gazetecilik faaliyetlerinin görüldüğü merkezlerden biridir. Giresun’da yayınlanan gazete ve mecmualar arasında “Giresun Maarif”, “Giresun”, “Karadeniz”, “Kavlak”, “Hadim-i Millet” gibi gazete ve mecmualar yer almaktadır. Türk gazetecilik tarihi üzerinde araştırmalar yapan Enver Behnan Şapolyo, dünya gazeteciliğini; haber gazeteciliği, fikir gazeteciliği, parti gazeteciliği ve rejim gazeteciliği olarak dört gruba ayırmaktadır. Meşrutiyet dönemi gazeteciliği, yukarıda yer alan sınıflandırmada, kendine fikir gazeteciliği içinde yer bulmaktadır. Dönem gazetelerinde fikrî ve edebî polemiklerin önemli bir yer tuttuğu görülmektedir. Giresun’da yayınlanan “Karadeniz” ve “Hadim-i Millet” gazetelerinde de, dönemin gazetecilik anlayışının izleri açıkça görülmektedir. Bu çalışmada birbirlerine karşı sataşmalarıyla dikkat çeken “Karadeniz” ve “Hadim-i Millet” gazetelerinde yer alan yazılardan hareketle, dönemin siyasal ve sosyal hayatına ve gazetelerin tavrına dair tespitler yapılmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

two examples of the jews and the karadeniz from the journalist to the legitimacy period
2016
Yazar:  
Özet:

the newspapers with live witnesses of the history are given important tips on the feelings and thoughts of the people of the social life period of the period of the time they are published by commenting on events as they are responsible for informing people from all kinds of development, the social life is directed by the policy of political culture and other articles, which are clearly seen in the history of the journalism of the newspapers defined as the publication of certain time intervals, and the history of the newspapers published in the "the sea" and the history of the newspapers, which are clearly seen in the history of the history of the "the sea" and the history of the history of the history of the newspapers of the newspapers of the newspapers of the country, and the history of the history of the newspapers, which are clearly entered into the history of the history of the history of the history of the history of the history of the history of the newspapers, and the "the history of the political affairs, and the newspapers, and the history of the history of the newspapers of the "the history of the newspapers of the "the country" and the newspapers, and the "the history of the history of the history of

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature
Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature