Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 21
VİRAL PAZARLAMA ARACI OLARAK E-POSTA: E-POSTA ALMA VE GÖNDERMENİN GERİSİNDEKİ DUYGULAR ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2009
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnternetin yaygınlaşması, tüketicilere ürün ve hizmetler hakkında diğer tüketicilerden bilgi edinmenin yeni yollarını sunmaktadır. Bu tür iletişim ağızdan ağza iletişimin bir türü olarak görülmekte, ağızdan fareye ya da çevrimiçi ağızdan ağza iletişim olarak adlandırılırken, tüketicilere de güç kazandırmaktadır. Tüketiciler, bağlantıda oldukları bireyler ile görüşlerini eposta gönderme, web sitelerine ve forumlara yorumlar ve geribildirimler gönderme, çevrimiçi bloglar oluşturma ve internette topluluklar kurma ve onlara katılma yolu ile paylaşmaktadır. Tüketicilerin çevrimiçi sosyal ağlarında yer alan bireyleri e-posta, anlık mesaj ya da çevrimiçi sohbet gibi bilgisayar destekli iletişim ortamları yoluyla etkileme güçlerini arttırma taktiği olarak tanımlanabilecek viral pazarlama, bir konu hakkındaki bilgilerin etrafa yayılmasını ve ürün ve hizmetlerin denenmesi, kullanılması ve benimsenmesini sağlayacak önemli bir araçtır. Bu çalışmanın amacı, tüketicilerin e-posta gönderme ve alma davranışlarının gerisindeki duyguları inceleyerek viral pazarlamanın işleyişine açıklık kazandırmaktır. Ağlar, bilgisayar destekli iletişim, viral pazarlama kavramı ve tüketicilerin artan gücü üzerine teorik bir tartışmanın ardından, tüketicilerin e-posta alma ve gönderme davranışlarının gerisindeki duygular üzerine çevrimiçi yürütülen araştırmanın sonuçları değerlendirilmektedir. Araştırma sonuçları, tüketicilerin bilgiyi yayma ve diğer bireylerle e-posta aracılığıyla bilgiyi paylaşma davranışlarının gerisindeki duyguları ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi