User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 1
 Views 47
 Downloands 22
TÜRKİYE'DE İSLAMOFOBİNİN YANSIMALARI
2018
Journal:  
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Author:  
Abstract:

Dünya tarihi, toplumların birbirleriyle olan ekonomik, kültürel ve ideolojik savaşlarıyla doludur. Bu savaşlar görünen sebeplerden askerî güç ve ekonomik ambargolara dayalı olsa da, çoğu zaman aidiyetlere saldırma ve değerleri itibarsız kılma şeklinde meydana gelmiştir. Din unsurunun bir toplumu anlama ve yorumlamada ki önemi düşünüldüğünde, İslamiyet’e mensup toplumları da İslami inanç ve tutumların gerektirdikleriyle değerlendirmek yerinde bir davranış olacaktır. Ancak, ulusların değişen menfaatleri ve kendi kimliklerini ortaya koyarken ihtiyaç duyulan “öteki” kavramı, bu değerlendirmeleri çoğu zaman tarafsız kılmamaktadır. İslamofobi ve anti-islamisizm ise, bu bahsi geçen çatışma alanlarının doğurduğu sonuçlardandır. Soğuk Savaş bittikten sonra dünyaya hâkim olmak isteyen Batı, komünizm tehlikesiyle olan mücadelesinden başarıyla çıkmış, yeni bir korku arayışına girmiştir. Bu noktada devreye soktuğu İslam korkusunun temelinde İslam düşmanlığının yattığı, Müslümanları terörist olarak yaftalaması sebebiyle yadsınamaz bir gerçektir. Özellikle 11 Eylül hadisesinden sonra işgallerini bu korkuyla meşru gösteren Batı, bunu "medeniyet" olarak tanımlamış, yaptığı barbarlıkları "medeniyet çatışması" kavramına indirgemiştir. Zamanla Orta Doğu'yu kana bulayan bu İslam düşmanlığının farklı yüzleri, bugün nüfusunun nerdeyse tamamı Müslüman olan Türkiye'yi de çeşitli alanlarda etkilemiştir. Özellikle laiklik olgusunun çok tartışma oluşturması, yıllarca süren başörtüsü problemi, 28 Şubat süreci ve seküler-dindar ayrımının getirdiği düşmanlık ülkemizi farklı zamanlarda kaosa sürüklemiştir.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles








Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi