Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 279
 İndirme 51
Humeyni Dönemi İran Dış Politikası (1979-1989)
2014
Dergi:  
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin ana amacı, Şubat 1979 Devrimi sonucunda kurulan İran İslam Cumhuriyetinden Humeyni’nin ölümüne kadar olan dönemde Dış Politikaya Velayet-i Fakih teorisinin yansımasıdır. İran Dış Politikasını kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutmak için, genel siyasi/ uluslararası ilişkiler teorilerden ziyade İran’daki dini kurumları, doktrinleri, Şiiliğin karakteristik özellikleri ile protest yapısını bilmek gerekmektedir. Bu çalışmada, İran Dış Politikasını tamamen anlayabilmek için geleneksel-Batı merkezli olan uluslararası ilişkiler teorilerinin (Realizm, Liberalizm, Marksizm, Konstrüktivizm vb.) ötesine bakılması bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır. Çalışmanın ilk kısımlarda, İran Dış Politikasında etkili olan unsurlar ve dış politikada İran İslam Devriminin etkileri ve liderler, ana hatlarıyla ele alınmakta, farklı yönleri açıklanmakta ve başarıları değerlendirilmektedir. Sonrasında ise, İran İslam Cumhuriyeti’nin Ortadoğu’daki ülkelere ve Amerikan Birleşik Devletleri’ne yönelik politikaları tartışılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2014
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 248
Atıf : 2.087
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi