Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 63
 İndirme 30
ÜCRET-FİYAT SPİRALİ DİNAMİKLERİNİN ASİMETRİK ETKİSİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ
2014
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract enIn this study, the dynamics of nominal wage and price adjustments is investigated in the face of aggregate demand shocks, using quarterly data cover the period from 1998 to 2012 for Turkey. To test the asymmetry in the dynamics of the wage-price spiral, aggregate demand shocks are decomposed into positive and negative components. According to results, wage-price spiral occurs slowly because the nominal adjustments in labor and product markets are not simultaneous. The slow adjustments of nominal wages and prices in the face of demand shocks cause that aggregate demand shocks have persistent effects on real variables. In addition, the increase in output growth and real wage growth during expansions appears larger compared to the reduction during contractions in Turkey. This condition points out the asymmetric effect of the positive and negative components of aggregate demand shocks on real variables

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 167
Atıf : 434
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi