User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 4
 Views 83
 Downloands 30
MEHMET AKİF ERSOY'UN SAFAHAT ESERİNDE ÖĞRETMEN MODELİ
2018
Journal:  
Electronic Journal of Education Sciences
Author:  
Abstract:

Abstract Öğretmenlik, bilineneski meslekler arasında yer alır. Hem yaygın eğitimde hem de örgün eğitimde öğretmene ihtiyaç duyulmuştur. Her toplumun kendine özgü bir öğretmen modeli vardır. Her düşünür, öğretmenden farklı beklentilere sahiptir. Mehmet Akif Ersoy da kendisine özgü bir öğretmen modeli geliştirmiştir. Bu araştırmanın amacı, İstiklal Marşı şairi, yazar, düşünür, vaiz, hatip, baytar, müderris ve öğretim elemanı Ersoy’un Safahat adlı şiir kitabında geliştirdiği öğretmen modelini ortaya çıkarmaktır. Ersoy’un Safahat dışında kalmış şiirleri, yazıları, vaazları ve hutbeleri bu araştırma kapsamına alınmamıştır. Şairin eğitime yönelik görüşleri pek çok araştırmacı tarafından araştırma konusu yapılmış, kitap, makale, bildiri, yüksek lisans tezi ve doktora tezi olarak yayınlanmıştır. Ancak Ersoy’un ortaya koyduğu öğretmen modeli bugüne dek incelenmemiştir. Ersoy, bir öğretmede; imanlı, edepli, liyakatli, vicdanlı, ahlaklı, Türkçeye sahip çıkan, bilime ve sanata önem veren, ihtiyaç halinde eğitim amacıyla yurtdışında giden, manevi değerlere saygılı, vatan sevgisi taşıyan, temizliğe aşırı dikkat gösteren, dindar özelliklerinin olmasını istemektedir. Şair, İslam dinin temel esaslarını bilen ve bunları hayatına rehber yapan bir öğretmen modeli geliştirmiştir. Yaşadığı, dönemde dini duyguların zayıfladığını ve dinin yaşamdan uzaklaştığını gören Şair, bunun çaresini dindar nesiller yetiştirmekte bulur. Bu nesilleri geliştirmede öğretmene önemli bir rol biçmiştir. Bu model, alan yazında yer alan diğer öğretmen modelleri ile birlikte değerlendirilebilir. Öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarında ders olarak okutulabilir, yerli ve milli bir modeldir. 

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles








Electronic Journal of Education Sciences
Electronic Journal of Education Sciences