Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 54
 İndirme 20
2010 REFERANDUMUNDA TÜRK BASINININ SİYASAL GÜNDEMİ: HÜRRİYET, HABER TÜRK, ZAMAN VE YENİ ŞAFAK ÖRNEĞİYLE
2011
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye, siyasal bir deneyim olan referandum sürecini birçok kez yaşamış bir ülkedir. Anayasa değişikliğini içeren 2010 referandum süreci de bunlardan biridir. Ancak 2010 referandumu hem siyasi partiler hem de vatandaşlar tarafından siyasal bir tercih olarak algılandığı için diğer referandum tecrübelerinden ayrı bir konuma sahiptir. Referanduma ilişkin böyle bir algının varlığı referanduma giden sürecin de bir siyasal iletişim kampanyasına dönüşmesine neden olmuş ve böylelikle siyasal gündemin basında sunumu da tartışma konusu olmuştur. Özellikle medyaya yönelik geliştirilen ‘yandaş medya' gibi tanımlama girişimlerinin güncelliğini koruduğu bir dönemde bu tartışma önem taşımaktadır. Bu çalışma kapsamında referandum süreci içerisinde Türk basınının siyasal gündemi Hürriyet, Haber Türk, Zaman ve Yeni Şafak gazeteleri örneğinde belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmada adı geçen gazeteler içerik analizi yöntemiyle incelenmiştir. Araştırma sonucunda gazetelerin siyasal gündemi yansıtma konusunda birbirinden farklı bir yayın politikası içerisinde olduğu tespit edilmiştir. Turkey is a country that has been experienced many times referendum process which is political experience. 2010 Referendum process which contain constitutional amendment is one of them. But 2010 Referendum has different possition from other referandum experiences because of it was perceived as a political preferred by both of political party and citizen. This perception about referendum led to referendum process turn into a political communication campaign and in this manner presentation of the political agenda in the press was the subject of discussion. Especially this discussion is important at a time that developed descriptions for media like ‘partisan media'. In this study tried to determine that political agenda of Turkish press sample of Hürriyet, Haber Türk, Zaman and Yeni Şafak newspapers in the process of referendum. The newspapers examined with method of content analysis in the study. As a result of research determine that newspapers has a different editorial policy from others about presantation of political agenda.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi