Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 51
 İndirme 17
TÜRKİYE’NİN AVRUPA BİRLİĞİ’NE SEKTÖREL İHRACATINA DÖVİZ KURUNUN ETKİSİ: PANEL VERİ ANALİZİ
2017
Dergi:  
Ekonomi Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, reel döviz kurunun Türkiye‘nin Avrupa Birliği‘ne yaptığı sektörel ihracatına etkisini araştırmaktır. Bu amaçla, Avrupa Birliği 27 üye ülkesinefazla ihracat yapılan ilk 20 sektörün ihracat verileri, üye ülkelerin GSYİH verileri, Euro/ABD Doları paritesi ve reel döviz kur endeksi verileri kullanılmıştır. Çalışmada, 2002:Q1 – 2016:Q4 dönemini kapsayan üçer aylık veriler ve 2008 yılı krizi için oluşturulan gölge değişken verisi FMOLS yöntemi ile tahmin edilmiştir. Yapılan analiz sonucunda, Türkiye’nin sektörel ihracatında birlik üye ülkelerinin gelirlerininönemli faktör olduğu ve döviz kurundaki değişmelere karşı sektör/ülke duyarlılığının farklılaştığı tespit edilmiştir. Ayrıca, reel döviz kurunun sektörel ihracatı açıklama gücünün Euro/ABD Doları paritesinin açıklama gücüne göre daha iyi olduğu da gözlemlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Turkey's impact on sector exports to the European Union: Panel Data Analysis
2017
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to investigate the impact of the real currency currency on the sectoral exports made by Turkey to the European Union. For this purpose, the export data of the first 20 sectors exported to the 27 member countries of the European Union, the GDP data of the member countries, the Euro/USD parity and the real exchange rate index data were used. In the study, the three-month data covering the 2002:Q1 - 2016:Q4 period and the shadow variable data created for the 2008 crisis were predicted by the FMOLS method. According to the analysis, Turkey’s sectoral exports are an important factor in the united member countries’ income and the sector/land sensitivity to changes in the exchange rate is differentiated. In addition, it was also observed that the sectoral export indication power of the real currency was better than the indication power of the Euro/USD dollar parity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ekonomi Bilimleri Dergisi
Ekonomi Bilimleri Dergisi