User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 216
 Downloands 48
Gelişen Ülkelerde Çevresel Bozulma, Gelir ve Enerji Tüketimi İlişkis
2017
Journal:  
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Günümüzde özellikle gelişen ülkelerde çevre kirliliği insan yaşamını tehdit etmektedir. Çevresel kalite ise insan refahınınönemli kaynaklarından birisidir. Bu nedenle çevresel bozulma, gelir düzeyi ve enerji tüketimi arasındaki ilişkiyi anlamanın önemi sürekli artmaktadır. Çalışmanın amacı gelişen ülkelerde karbondioksit emisyonu, ekonomik büyüme ve enerji tüketimi ilişkisinin doğasını araştırmaktır. Bu amaçla Çevresel Kuznets Eğrisi hipotezi, 10 gelişen ülke ve 1980-2010 dönemi için test edilmiştir. İstatistiki göstergeler Dünya Bankasının, dünya kalkınma göstergeleri veri tabanından bir araya getirilmiştir. Çevresel Kuznets Eğrisi hipotezinin testinde IPS birim kök, Pedroni eşbütünleşme ve FMOLS tahmin metotları kullanılmıştır. Elde edilen bulgular ilk olarak enerji tüketiminin karbondioksit emisyonu üzerinde pozitif işaretli ve anlamlı etkisi olduğuna işaret etmektedir. İkinci olarak bulgular çevresel bozulmanın Çevresel Kuznets Eğrisi hipotezinde öne sürüldüğü üzere ters U şeklinde bir patika izlediğini göstermektedir. Bu durum gelişen ülkeler için gelir düzeyinin büyümesi ile çevre kirliliğinin azalacağını öne süren politikaları onaylamaktadır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi