Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 17
GÜNEYBATI ANADOLU’DA TERKEDİLEN BİR YERLEŞİM MERKEZİ: KAYAKÖY (FETHİYE)
2010
Dergi:  
Marmara Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kayaköy, Güneybatı Anadolu’da Muğla ili, Fethiye ilçe merkezinin 8 km güneybatısında yer almaktadır. Anadolu’da kurulan tipik bir Rum yerleşim yeri olan Kayaköy'ün geçmişi, MÖ. 3000'lere kadar gitmektedir. Eski adı Levissi olan Kayaköy’de, tarihi taş mekânların yanı sıra evler arasına serpiştirilmiş çok sayıda şapel, iki büyük kilise, bir okul ve gümrük binası günümüze kadar gelmiştir. Kayaköy, cumhuriyet öncesine kadar Türklerle, Rumların birlikte yaşadığı zengin bir hayat tarzı ile 6500 kişilik (1912 kayıtları) nüfusa ulaşmış olan bir yerleşim merkezidir. 1923 yılında Kayaköy’de yaşayan Rumlar, nüfus mübadelesine tabi tutularak Yunanistan’a gönderilmiştir. Mübadele ile Batı Trakya’dan gelen Türkler de Kayaköy’e yerleştirilmişlerdir. Ancak buraya gelen Türkler, çevre ve yaşam koşullarına uyum sağlayamadıkları için büyük bir kısmı başka kentlere göç etmişlerdir. Böylece Kayaköy nüfusu giderek önemli ölçüde azalmış ve neticede eski sosyo-ekonomik hayat neredeyse tamamen ortadan kalkmıştır. Bu çalışma ile Fethiye ilçesinde terk edilmiş gibi görünen Kayaköy’ü, yerleşme coğrafyası açısından değerlendirme amaçlanmıştır. Çalışmada Kayaköy yerleşmesinin coğrafi özellikleri, geçmişteki önemi, nüfusu ve nüfus gelişimi, yerleşme özellikleri, meskenler, bu günkü durumu, eski önemini tekrar kazanması için gerekli öneriler üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




2019


Marmara Coğrafya Dergisi
Marmara Coğrafya Dergisi