Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 26
 Görüntüleme 56
 İndirme 20
SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ ÇEVRESEL TUTUMLARININ İNCELENMESİ
2012
Dergi:  
Marmara Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilindiği üzere İlköğretim programlarının önemli konularından birini oluşturan çevre eğitiminin önemi giderek artmaktadır. Bu eğitimin temelini ise aileler ile birlikte sınıf öğretmenleri atmaktadır. Eğitimin her kademesinde olduğu gibi ilköğretimde de çevreye karşı duyarlı ve olumlu tutuma sahip bireyler yetiştirilmesi amaçlanmalıdır. Bu amaca, çevre eğitimine önem veren ve bu konuda yeterli donanıma sahip öğretmenlerle ulaşılabilir. Birkaç yıl sonra ilköğretim öğrencilerini yetiştirecek olan sınıf öğretmeni adaylarının nasıl bir çevre eğitimi verebileceklerini görmek için de öncelikli olarak çevresel tutumlarının belirlenmesinde yarar vardır. O nedenle bu çalışmada sınıf öğretmeni adaylarının çevresel tutumları çeşitli değişkenler açısından incelenerek ortaya konulmaya çalışılmıştır. Araştırmada nicel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Giresun Üniversitesi ve Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalında öğrenim gören 1 ve 2. sınıf öğrencileri bu araştırmanın çalışma grubunu oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak Yeni Çevresel Paradigma Ölçeği kullanılmıştır. Araştırma ile sınıf öğretmeni adaylarının; doğa merkezli yaklaşım ve insan merkezli yaklaşım düzeyleri tespit edilmiş ve doğa merkezli yaklaşım düzeyleri daha yüksek bulunmuştur. Bunun yanında öğretmen adaylarının çevresel tutumlarının; cinsiyet, sınıf düzeyi, öğrenim türü ve çevre eğitimi dersini alma durumları değişkenlerine göre farklılık gösterip göstermediği incelenmiş ve bu çerçevede öneriler getirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Marmara Coğrafya Dergisi
Marmara Coğrafya Dergisi