Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 120
 İndirme 34
DİSTOPİK BİR EVRENİ GÖSTERGELERLE OKUMAK: THE GİVER
2019
Dergi:  
İNİF E- DERGİ
Yazar:  
Özet:

DİSTOPİK BİR EVRENİ GÖSTERGELERLE OKUMAK: THE GİVER   Özet Temelleri Antik Yunan’a dayanan, kuramsal gelişimi ise 20. Yüzyıla tekabül eden göstergebilim, evreni anlamlandırmamızı sağlayan göstergeleri inceler. Kültürel uzlaşımlar dâhilinde göstergelerin altında yatan gizil anlamları açığa çıkarmaya çalışır. Charles Sanders Peirce (1839-1914) ve İsviçreli dilbilimci Ferdinand de Saussure (1857-1913) öncülüğünde gelişen göstergebilim, birçok alanda uygulama sahasına sahiptir. Çalışma kapsamında göstergebilimin sinema ile olan ilişkisine değinilmiştir. Zira tıpkı göstergebilim gibi sinemanın da kendine ait bir dili vardır ve bu dili çözümlerken göstergebilimden yararlanılabilir. Bu hususta öncelikle göstergebilimin tarihsel gelişimi ve sinema ile olan ilişkisi tartışılmış, ardından Phillip Noyce’un yönetmenliğini yaptığı distopik film kategorisinde değerlendirebileceğimiz The Giver (2014) adlı film göstergebilimsel açıdan analiz edilmiştir. Filmin görüntüsel göstergeler üzerinden analiz edilmesi tercih edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Göstergebilim, Sinema, The Giver   Abstract The theories based on Ancient Greece, the theoretical development of the 20th Century correspond to the display of the metamorphosis, which leads us to understand the universe. Within cultural conventions, it tries to make  hidden meanings of the signs. The semiotics, developed under the leadership of Charles Sanders Peirce (1839-1914) and the Swiss linguist Ferdinand de Saussure (1857-1913), have many field application areas. Within the scope of the study, the relation between cinema and semiology is mentioned. Just as in semiology, cinema has its own language, and semiology can be used in this language solution. In this regard, firstly the historical development of semiotics and its relationship with cinema were discussed, and then the film The Giver (2014), which can be considered in the category of dystopic film directed by Phillip Noyce, was analyzed from a semiotic perspective. Film is preferred to be analyzed through visual indicators. Key Words: Semiology, Cinema, The Giver

Anahtar Kelimeler:

DİSTOPİK BİR EVRENİ GÖSTERGELERLE OKUMAK: THE GİVER
2019
Yazar:  
Özet:

Read a dystopic universe with shows: The Giver Summary Foundations are based on Ancient Greece, and the theoretical development is 20. The indicator that matches the century examines the indicators that allow us to understand the universe. It tries to reveal the secret meanings under the indicators within cultural agreements. The indicator, developed under the leadership of Charles Sanders Peirce (1839-1914) and Swiss linguist Ferdinand de Saussure (1857-1913) has a scope of application in many fields. In the framework of the study, the indicator has been referred to in the relationship with the cinema. As I can indicate, the cinema also has its own language, and this language can be used to indicate when it is solved. In this regard, it was first discussed the historical development of the indicator and the relationship with the cinema, and then the film, The Giver (2014) which we can evaluate in the distopic film category directed by Phillip Noyce, was indicator-relatedly analyzed. The film is preferred to be analyzed through visual indicators. The theories based on Ancient Greece, the theoretical development of the 20th Century corresponds to the display of the metamorphosis, which leads us to understand the universe. Within cultural conventions, it tries to make hidden meanings of the signs. The semiotics, developed under the leadership of Charles Sanders Peirce (1839-1914) and the Swiss linguist Ferdinand de Saussure (1857-1913), have many field applications areas. Within the scope of the study, the relationship between cinema and semiology is mentioned. Just as in semiology, cinema has its own language, and semiology can be used in this language solution. In this regard, firstly the historical development of semiotics and its relationship with cinema were discussed, and then the film The Giver (2014), which can be considered in the category of dystopic film directed by Phillip Noyce, was analyzed from a semiotic perspective. The film is preferred to be analyzed through visual indicators. Keywords: Semiology, Cinema, The Giver

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İNİF E- DERGİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 226
Atıf : 664
İNİF E- DERGİ