Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 5.546
 İndirme 720
 Sesli Dinleme 4
Türkiye, Almanya ve Hindistan Sağlık Sistemleri: Karşılaştırmalı Bir Analiz
2019
Dergi:  
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye, 2003 yılından bu yana sağlık alanında reform niteliği taşıyan bir dönüşüm süreci içerisine girmiştir. Bu çalışmanın amacı, sağlık sistemindeki mevcut durumu 2000 ve 2015 dönemini esas alarak seçilmiş ülke örnekleriyle birlikte karşılaştırmalı olarak incelemektir. Türkiye ile karşılaştırılmak üzere, Roemer, M. (1991) çalışmasında öne sürülen ülkeler sınıflaması baz alınarak refah yönelimli ülkeler kategorisinden Almanya ve Hindistan seçilmiştir. Çalışmada, Türkiye, Almanya ve Hindistan örneğinde hem demografik hem de sağlık verileri göstergelerle sunulmuştur. Temel sağlık göstergelerine ilişkin veriler incelendiğinde 2000-2015 döneminde Türkiye’nin genel sağlık sisteminde ve sağlık göstergelerinde gelişmeler olduğu tespitine varılmıştır. Türkiye, Almanya ile karşılaştırıldığında genel sağlık sistemi ve temel sağlık göstergeleri açısından bu ülke standartlarını yakalayamadığı anlaşılmıştır. Türkiye, Hindistan ile karşılaştırıldığında ise temel sağlık göstergeleri açısından daha iyi standartlara sahip olduğu görülmüştür. Genel bir değerlendirmeyle, Türkiye’nin sağlık sisteminin gelişmiş ülke sağlık sistemleri standardına henüz erişemediği gelişmekte olan ülke sağlık sistemlerine kıyasla ise dahi iyi temel sağlık göstergelerine sahip olduğu kanısına varılmıştır.  

Anahtar Kelimeler:

Türkiye, Almanya ve Hindistan Sağlık Sistemleri: Karşılaştırmalı Bir Analiz
2019
Yazar:  
Özet:

Turkey has entered a transformation process in the health sector since 2003. The aim of this study is to compare the current status in the health system based on the 2000 and 2015 periods, along with the samples of the selected countries. In comparison with Turkey, Roemer, M. (1991) was selected by Germany and India from the category of prosperity-oriented countries based on the classification of countries suggested in the study. In the study, in the example of Turkey, Germany and India, both demographic and health data were presented with indicators. When the data on the basic health indicators were examined, it was found that in the period 2000-2015 there were developments in the general health system and health indicators in Turkey. Turkey, compared to Germany, is clear that it is unable to meet the country’s standards in terms of the general health system and the basic health indicators. Turkey, compared to India, has seen better standards in terms of basic health indicators. With a general assessment, it has been found that the health system of Turkey is not yet able to reach the standard of the health systems of the developed countries compared to the health systems of the developing countries, even having good basic health indicators.

Turkey, Germany and India Health System: A Comparative Analysis
2019
Yazar:  
Özet:

As of 2003, Turkey has entered into a reformative process of change in health field. The aim of this study is to examine the current state of the health system in Turkey on the basis of 2000-2015 period in comparison with selected countries. Based on the country classification in Roemer M.’s (1991) study, Germany and India were selected among the welfare-oriented countries to be compared with Turkey. Turkey, India, and Germany are presented with both demographic and health indicators in the study. The data concerning basic health indicators of the period 2000-2015 reveals that there were developments in Turkey’s general health system and health indicators. When compared to Germany, which is a country with a strong health system and high welfare standards, Turkey seems not to have reached the general health system and basic health indicators of that country. However, Turkey has been found out as having better standards in terms of health indicators than India which is described as “bright spot” in the global plan and has the seventh largest economy of the world but lagging behind Germany in terms of economic development level. In the light of the data analyzed, it has been found out that Turkey has not reached the health standards of developed countries while it has better health indicators than the developing ones.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Balkan Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 1.866
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi