Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 12
Jung’un Arketip Kavramı ile İbnü’l-Arabi’nin Âyân-ı Sâbite Kavramı arasındaki Paralellikler
2019
Dergi:  
Spiritual Psychology and Counseling
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Carl Gustave Jung’un “arketip” kavramı ile Muhyiddin İbnü’l-Arabî’nin“âyân-ı sâbite” kavramı arasındaki ilişki ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu kapsamda Jung’un Arketip kavramı ile Muhyiddin İbnü’l-Arabî’nin âyân-ı sâbite kavramlarının niteliği, bu kavramların varlıkla ve insan ile ilişkisi konuları araştırılarak, her iki kavramın benzerlik ve farklılıkları incelenmiştir. Çalışmanın sonucunda psikoloji literatüründe çok fazla tanınmayan âyân-ı sâbite kavramının günümüz psikolojisine katkıda bulunabileceği hususlara dikkat çekilmeye çalışılmış ve bu kavramın tıpkı C. G. Jung’un arketip kavramı gibi psikoloji bilimine katkı sağlayabilecek bir kavram olabileceği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Parallelisms Between Jungian Archetypes With Ibn ‘arabi’s Concept Of Ayani-sabita
2019
Yazar:  
Özet:

This study attempts to put forth the relationship between Carl Gustav Jung’s concept of the archetype and Muhyiddin Ibn ‘Arabi’s concept of Ayani-sabita. In this context, the nature of the concepts of Muhyiddin Ibn ‘Arabi’s Ayani-sabita and Jung’s concept of the archetype are examined, as well as the similarities and differences between each of the two concepts, by researching the issues of the relationship of these concepts with existence and humans. Attention is attempted to be drawn in the study’s results to the topics that the concept of Ayani-sabita, which is often unrecognized in the literature on psychology, can contribute to contemporary psychology, arriving at the conclusion that this concept may be one that can contribute to the science of psychology just as Jung’s archetype concept.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Spiritual Psychology and Counseling

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 157
Atıf : 297
2023 Impact/Etki : 0.095
Spiritual Psychology and Counseling