Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 87
 İndirme 16
EHL-İ SÜNNET'E GÖRE ECEL
2019
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ecel, Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın sıfatları bağlamında ele alınan bir konudur. Buna göre ecel, tamamen Allah’ın yaratmasıyladır. Ehl-i sünnet de bu inanç doğrultusunda ecel hakkında değerlendirmelerde bulunmuştur. Ana tema itibarıyla ecel, Allah’ın bilgisi ve iradesi doğrultusunda belirginleşmiş yaşam sürecidir. Ecel konusu, kader inancı bağlamında ele alınmış bir konu olup, mezheplerin kader anlayışları çerçevesinde şekillenmiştir. İtikadi İslam mezhepleri kader konusunda benzer bir anlayış ekseninde fikir yürütmüşlerdir. Aralarındaki fark daha çok terminolojiktir. Özellikle Ehl-i sünnet ve Mu’tezile arasındaki ayrışma, maktülün eceli konusunda olmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

EHL-İ SÜNNET'E GÖRE ECEL
2019
Yazar:  
Özet:

The Qur’an is the Qur’an, which is the Qur’an, which is the Qur’an, which is the Qur’an. It is the creation of God, and it is the creation of God. He also believed in the creation of the wicked. It is the knowledge of God, the knowledge of God, the knowledge of God, the knowledge of God. The subject is a matter addressed in the context of fate faith, and is formed in the framework of the fate concepts of the disciples. The Islamic religions had a similar understanding of the fate. The difference between them is more terminological. The distinction between the Ehl-i Sunnah and Mu'tezile was about the eclipsy of the Maktul.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 303
Atıf : 470
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi