Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 114
 İndirme 52
Adolesanlarda Beslenme Durumu ile Fiziksel Aktivite Düzeyinin Vücut Bileşimi ve Kemik Mineral Yoğunluğu Üzerine Etkisi
2010
Dergi:  
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Aim: The aim of the study was to find out the effect of nutrition status and physical activity level on body composition and bone mineral density. Methods: Anthropometric measurements, food intakes and physical activities were assessed for three consecutive days in total of 120 healthy adolescents aged 13-15 years. Afterwards 40 adolescents were matched for gender and according to their habitual sportive activities. Bone mineral densities have underwent by DEXA body analysis in the lumbar spine at the L1-L4 level. Results: Daily intake of calcium, phosphorous and copper are insufficients in adolescents. Percentage of body fat was higher in girls than boys (p<0.001). Mean bone mineral density was 0.88±0.02 g/cm2 for boys and 0.98±0.03 g/cm2 for girls at lumbar L1-L4 (p<0.05). Positive correlations were found between bone mineral density and age, weight, height, skinfold thickness, body fat mass (p<0.05). Calcium, tiamin, copper and zinc intake in diet was significantly associated with bone mineral density (p<0.05). The bone mineral densities of adolescents who deal with sport are more than the ones who don’t deal with sport (p<0.001). When PAR values increase, bone mineral density increase too and percentage of body fat decreased (p<0.05). Conclusions: To prevent obesity and osteoporosis in adult periods, healthy nutrition and sportive activity habits should be achieved in adolescents.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi