Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 18
OKTAY BELLİ, KIRGIZİSTAN'DA TAŞ BALBAL VE İNSAN BİÇİMLİ HEYKELLER STONE BALBALS AND STATUES IN HUMAN FORM IN KIRGHIZISTAN, ARKEOLOJİ VE SANAT YAYINLARI, İSTANBUL, 2003, VIII+166 S.
2003
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ouml;ZET "Kırgızistan'da Taş Balbal ve İnsan Biccedil;imli Heykeller Stone Balbals and Statues in Human Fornı in Kirghizistan. Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul, 2003" adlı eSer, Prof. Dr. Oktay BELLI ve ekibinin Avrasya Arkeoloji Projesi kapsamında 04~26 EyIO! 200 i tarihleri arasında Kırgızistan Cumhuriyeti'nin. ccedil;eşitli bouml;lgelerinde gerccedil;ekleştirnıiş oldu{1;u ccedil;alışmaları ihtiva etmektedir. Avrasya Arkeoloji Projesi ekibi tarafından yapılan yuuml;zey araştırmaları sayesinde Eski Tuuml;rk kuuml;ltuuml;r ve metieniyeline ait birccedil;o~u literatuuml;rde yer almayan, Kırgızistan co~rafyasının ccedil;etin şartlarına direnerek guuml;nuuml;muuml;ze ulaşmayı başaran taşbabalar, heykeller, balbaHar, kurganIar, mezarlar ve mezar kuuml;lIiyeleri ortaya ccedil;ıkarılmış ve bu eser vasıtasıyla da i1gilenenlerin istifadesine sunulmuştur. ABSTRACT The work of art, "Stone Balbals and Statues in Human Form in Kirghizistan, Arkeoloji ve Sanat Yayınları (Archeology and Art Publisher), Istanbul-2003", prepared by Professor Dr. Oktay BELLI's team as part ofEurasia Archeology Project took place between 04middot;26 September 2001 in different parts of the Republic of Kirghizistan. S:y=r:.! zt::'~.1e~. b:!~~!~, ~~!'g2.!'!~, g!"~'.1~'?!"d~, "!~1.u~~~1~I.n" complex belong to the aneient Turkish culture and eiviJisation, most of them are not reported in the literature previously, are identified as a result of surface searches carried out by Eurasia Archeoogy Project Team and presented in this work to the benefit of people who may interested.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi