Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 34
 İndirme 12
GÜVENLİK AMAÇLI GÖZETİM ARACI OLARAK TÜRKİYE’DE MOBESE VE ELEŞTİRİLER
2016
Dergi:  
Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) olarak bilinen Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE), yeni bir güvenlik uygulaması olarak emniyet birimlerinin güvenlik sisteminde 2001 yılından bu yana kullanılmaktadır. Her ilde kurulumu tamamlanmıştır. Kamusal alanlardaki önemli noktalara, cadde, sokak, kavşaklara ve halkın yoğun geçiş yaptığı yerlere yerleştirilmektedir. Suçun önlenmesi ve aydınlatılması için kullanılmakta ayrıca, trafiğin denetiminde de kullanılmaktadır. 2008 yılından itibaren hükümetin destek verdiği, önemli bir güvenlik politikası haline gelmiştir. Bu güvenlik politikasının suçla mücadelede önemli faydalarının olduğu söylenebilir. Fakat yasal alt yapısının bulunmaması, kişi haklarına ve özgürlüklerine müdahale etme risklerini barındırması, etkinliği konusunda üzerinde yeterli bilimsel çalışmaların yapılmaması, sistemin işleyişi konusunda polisin tek otorite olması eleştirilen konular arasında yer almaktadır. Araştırmada, Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) MOBESE politikası ve sisteme getirilen eleştiriler farklı boyutlarıyla incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi