Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
Coğrafi Özellikleri Bakımından Esendere Gümrük Kapısı ve Sınır Ticareti
2019
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinin doğusunda yer almakta olan  Esendere Gümrük Kapısı jeopolitik ve jeostratejik öneminin yanı sıra ticari açıdan önemli bir konumdadır. Esendere gümrük kapısının sahip olduğu ticari fonksiyonları doğrudan ya da dolaylı olarak, gümrük kapısı etki alanındaki yerleşmelerde değişikliklere neden olmuştur. Geçmişte alanda meydana gelen sınır sorunları arasında yer alan terör sorunlarından dolayı gümrük kapısında ticari aktiviteler durma noktasına gelmiştir. Ancak bu sorunların bertaraf edilmesi günümüzde gümrük kapısının ticari faaliyetlerine olumlu etkilerde bulunarak alanda sosyal, siyasi ve ekonomik yapının tekrardan canlanmasında ve gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Uluslararası nitelikte İran ve Türkiye’ye ekonomik açıdan önemli katkıları bulunan gümrük kapısında niteliksel iyileştirmelerle ekonomik kazanç ve verilen hizmet nitelikleri arttırılmaya çalışılmıştır. Gümrük kapısının özellikle turizm kaynağı olarak ilgi çeken alanlara yakınlığı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunan özellikte olması, çalışma sahasını daha önemli kılmaktadır. Çalışmada İran ve Türkiye için öneme sahip olan Esendere Gümrük kapısının coğrafi konumu, Doğu Anadolu bölgesi için önemi ve buna bağlı olarak ekonomik, sosyal, siyasal yönden önemi değerlendirilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Coğrafi Özellikleri Bakımından Esendere Gümrük Kapısı ve Sınır Ticareti
2019
Yazar:  
Özet:

Esendere Customs Gate, which is located in the east of Turkey's Eastern Anadolu region, is in a significant position in the geopolitical and geostrategic importance as well as in a commercial perspective. The commercial functions the customs gate has directly or indirectly caused changes in settlements in the area of customs gate effect. Due to the problems of terrorism among the border issues that occurred in the area in the past, trade activities at the customs gate have come to a stop point. But the elimination of these problems has played a significant role in the re-establishment and development of the social, political and economic structure in the area, having a positive impact on the commercial activities of the Customs Gate today. The Customs Gate with significant economic contributions to Iran and Turkey in international terms has been attempted to improve the quality of economic profits and the quality of the service provided. The customs gate is close to the areas of interest as a tourism source and contributes to the development of relations between the two countries, making the workplace more important. In the study, the geographical location of the Esendere Customs Gate, which is of importance for Iran and Turkey, and its importance for the Eastern Anadolu region, and consequently its economic, social and political importance, were tried to be assessed.

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.012
Current Perspectives in Social Sciences