Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
Çiftçilerin tarım sigortası yaptırmalarını etkileyen faktörler
2023
Dergi:  
Akademik Ziraat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmanın amacı, çok yıllık bitkisel ürünlerde çiftçilerin tarım sigortası yaptırmasını etkileyen faktörleri belirlemektir. Materyal ve Yöntem: Araştırmanın materyalini üzüm, fındık ve turunçgil üretimi yapan 138 üreticiden anket yoluyla elde edilen veriler oluşturmaktadır. Çiftçilerin tarım sigortası yaptırmasını etkileyen faktörlerin tespitinde logit model kullanılmıştır. Araştırma Bulguları: Araştırmada üreticilerin %29’u tarım sigortası yaptırmış, %71’i tarım sigortası yaptırmamıştır. Üreticilerin faaliyet sonrası gelirlerinin üzüm için %6, fındık ve turunçgil için ise yaklaşık %2’sinin sigorta primi için ayrılmasının, ürünü sigortalamak için yeterli olduğu anlaşılmıştır. Üreticilerin sigorta yaptırmasını etkileyen faktörler olarak işletme sahibinin eğitim durumu ile tarımla ilgili deneyimi, yetiştirilen ürün çeşidi ve arazi büyüklüğü bulunmuştur. Sonuç: Model sonuçları, tarım sigortalarının yaygınlaşması için gerekli olan risk yönetim stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Factors Affecting Farmers' Agricultural Insurance Participation
2023
Yazar:  
Özet:

bjective: The aim of the study is to determine the factors affecting farmers' agricultural insurance participation in perennial crops. Materials and Methods: The data were collected through questionnaires from 138 producers of grapes, hazelnut and citrus fruits. The logit model was used to determine the factors affecting farmers' agricultural insurance. Results: In the research, while 29% of the producers had agricultural insurance, 71% did not have agricultural insurance. It has been understood that 6% of the income of the producers for grapes, and about 2% for hazelnuts and citrus fruits, for insurance premiums, is sufficient to insure the product. Examining the factors affecting producers' insurance, it has been determined that agricultural experience, education, product, and land size had a positive effect on the probability of agricultural insurance. Conclusion: The results of the model will contribute to the determination of risk management strategies necessary for the spread of agricultural insurance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Akademik Ziraat Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 432
Atıf : 1.710
Akademik Ziraat Dergisi