Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
İndirimli Kurumlar Vergisinde Enflasyon (değerleme) Sorunu
2015
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Daha önce Gelir Vergisi Kanunumuzda yer alan yatırım indirimi müessesesi ile yatırımcılar, yapılan yatırım tutarlarının KV matrahından indirimi şeklinde teşvik edilirken, 5838 sayılı Kanun ile yatırımların teşvik edilmesinde daha farklı bir uygulamaya geçilmiştir. Yatırım indiriminin uygulandığı dönemde mükellefler, ilgili dönemde kazancın yetersiz olması nedeniyle KV matrahından indiremedikleri yatırım harcaması tutarlarını ÜFE (TEFE) ya da yeniden değerleme oranında artırarak sonraki dönemlerde yararlanabiliyorlardı. Ancak KVK da yer alan yeni uygulamada, indirimli kurumlar vergisi uygulamak suretiyle yatırıma katkı tutarına ulaşıncaya kadar ne kadar süre geçerse geçsin mükelleflerin herhangi bir değerleme yapma imkanı bulunmamaktadır. Yatırıma katkı tutarına ulaşılmasının uzun yıllar alabileceği ve yüksek enflasyon oranları bir arada düşünüldüğünde bu durumun mükelleflere çok ciddi olumsuz bir etkisi olduğu görülecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası