Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
REKTAL İNVAZYONLA SEYREDEN ERİŞKİN AGRESİF PROSTAT RABDOMİYOSARKOMU
2007
Dergi:  
Gazi Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Embryonal prostate sarcomas constitute less than 0.1% of primary prostate cancer cases in adults. Patients usually present with obstructive voiding and rectal compression symptoms. Due to the unusual aggressive behaviour of this disease, most patients presenting with advanced stage and metastatic le- sions will have a poor prognosis. We report a patient with rectal perforation in which pelvic exenteration was performed in order to reach negative sur- gical margins. In addition, severe rectal bleeding leading to acute blood loss supported the indication to perform this radical surgery in our case. Thus, every physician should keep this rare disease in mind during the differential diagnosis of a patient sharing clinical features with our case to reach an exa- ct diagnosis as soon as possible before metastatic disease develops. Key Words: Prostate, embryonal rhabdomyosarcoma, tumor. AN AGGRESSIVE ADULT PROSTATE RHABDOMYOSARCOMA WITH RECTAL INVASION Embriyonal prostat sarkomları erişkin primer prostat kanserlerinin %0.1’den azını oluşturmaktadır. Hastalar genellikle obstrüktif idrar yapma ve rektal basılanma semptoları ile başvururlar. Agresif bir tümördür ve bir çok hasta prognozu kötüleştiren ileri evre ve metastatik lezyonlar ile başvurur. Ça- lışmamızda rektal perforasyon nedeniyle lokal kontrolü sağlamak için pel- vik ekzantrasyon yapılan bir prostat embriyonal rabdomyosarkomu olgusu sunulmuştur. Ayrıca ciddi rektal kanamanın neden olduğu akut kan kaybı da radikal cerrahi seçiminde etkili olmuştur. Her klinisyen, nadir görülen ve mümkün olduğunca metastatik olmadan, doğru tanı konması gereken bu hastalıkla ilgili sunduğumuz klinik belirtileri ayırıcı tanıda akılda tutmalı- dır. Anahtar Kelimeler: Prostat, embriyonal rabdomiyosarkom, tümör.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gazi Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.186
Atıf : 523
Gazi Medical Journal