Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
HİTİT ÇİVİYAZILI BELGELERE GÖRE LÚ/MUNUSharwant- VE LÚ/MUNUSÙMMEDA ÜZERİNE BAZI GÖZLEMLER
2021
Dergi:  
AMİSOS
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Hitit çiviyazılı belgelerde geçen LÚ/MUNUSharwant- ve LÚ/MUNUSÙMMEDA’nın çeşitli görev ve işlevleri üzerinde durulmuştur. LÚ/MUNUSharwant- kelimesinin etimolojik açıklamalarından sonra bu görevlinin hamena-adamı, merhemli rahip, yaşlı adam (LÚŠU.GI), saki, tazelli-rahibi, iwant-kadını, palwatalla-kadını ve çığırtkan gibi çeşitli görevlilerle birlikte anıldığı görülmektedir. Hem Hititçe hem de Sumerce adlarıyla karşımıza çıkan bu görevlinin genel itibariyle “bakıcı, bekçi, ev kadını, gardiyan, hemşire,” gibi tanımlamalarla karşımıza çıktığı ve bu görevlinin Hatti kültüne mensup olduğu anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

According to the HITIT CIVIATED DOCUMENTS LÚ/MUNUSharwant- and LÚ/MUNUSÙMMEDA
2021
Dergi:  
AMİSOS
Yazar:  
Özet:

This study focuses on the various tasks and functions of LÚ/MUNUSharwant- and LÚ/MUNUSÙMMEDA passing in the HITIT NIVEA documents. After the etimological explanations of the word LÚ/MUNUSharwant- this official is seen to be mentioned with various officials such as hamena-man, merhemli priest, old man (LÚŠU.GI), saki, tazelli-rahibi, iwant-woman, palwatalla-woman, and deaf. It is understood that this officer who came to us with both the names of Hititçe and Sumerce, in general, came to us with the definitions such as "the guardian, the guardian, the housewife, the guardian, the nurse," and that this officer belongs to the Hatti cult.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
AMİSOS
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
AMİSOS

Alan :   Filoloji; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 202
2023 Impact/Etki : 0.069
AMİSOS