Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 32
 İndirme 8
Antik Çağdan Günümüz Popüler Kültürüne Kahramanın Değişen İmgeleri
2019
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, hikâye anlatıcılığı geleneği, mitler ve arketiplerin önemine kısaca değinildikten sonra, sanatın büyük hikâyeler gibi insanlığın bilinç dışıyla bilinci arasında köprü kurma özelliği göz önünde bulundurularak, antik Yunan heykel sanatından günümüz popüler kültürüne, kahraman arketipinin her çağın farklı ihtiyaçlarına cevap olarak ortaya çıkan farklı görünümleri araştırılır. “Superman” örneği üzerinde durularak, bugünün popüler kültüründe sıkça yer alan süper kahramanların insanlığın ortak bilinçdışına dair güçlerle dolu arketiplerini canlandırma ve dünyasal çaptaki çağdaş problemlere çözümler önerebilen yeni mitler yaratma gücü tartışılır. 

Anahtar Kelimeler:

The Change Images of the Hero from Ancient Age to Today's Popular Culture
2019
Yazar:  
Özet:

In this article, after briefly referring to the importance of narrative tradition, myths and archetypes, considering the characteristic of building a bridge between the unconscious and consciousness of mankind, such as the great stories of art, we explore the different appearances that appear in response to the different needs of each era, from ancient Greek sculpture to today’s popular culture, the heroic archetype. Based on the "Superman" example, the power of the superheroes frequently present in today's popular culture is discussed to revive their archetypes filled with the powers of common unconsciousness of mankind and to create new myths that can offer solutions to contemporary problems in the worldwide scale.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 1.474
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi