Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Posterior dişsizliğin kondil boyutlarındaki değişimine etkisinin dijital panoramik röntgen ile değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Selcuk Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızda çift taraflı posterior dişsizliği bulunan 40 yaş ve üzerindeki kadın hastalarda eklem kondilinin boy ve genişlik uzunluklarının değişip değişmediğinin araştırılması amaçlanmaktadır.  Gereç ve Yöntemler: Çalışma için sistemik durumu bilinen hastaların dijital panoramik röntgenleri kullanılmıştır. Kırk yaş ve üzeri 30 adet çift taraflı posterior dişsizliğe sahip ve 30 adet çift taraflı posterior kapanışa sahip hastaların röntgenleri kullanılmıştır. Görüntüler Image j (version 14) görüntü analiz programı kullanılarak çene radyolojisi uzmanı tarafından bir hafta ara ile iki kez ölçülmüş ve verilerin istatistiği için IBM SPSS (version 22) programı kullanılmıştır.  Her iki hasta grubu arasında fark için bağımsız örneklem t testi, sağ ve sol kondiller arası fark için de bağımlı örneklem t testi kullanılmıştır. Bulgular: İki ölçüm arasında 0.996 uyum bulunmuş ve analizler için ilk ölçümler kullanılmıştır. İki grup arasında kondil yüksekliğinin ve genişliğinin uzunlukları bakımından istatistiksel olarak fark bulunmuştur. Ayrıca posterior dişsiz hastalarda hem genişlik hem boy uzunluğu bakımından sağ ve sol kondiller arasında anlamlı fark bulunmuştur. Dişli hastalarda ise anlamlı fark yoktur. Sonuç: Yapılan çalışma ile posterior dişsizliğin kondil boyutlarında artışa neden olabileceği bu durumun ise hastanın mandibulasını çiğneme sırasında anteriora kaydırmasına adaptasyon olabileceği düşünülmüştür. ANAHTAR KELİMELER Kısmi dişsizlik, Kondil, Panoramik radyografi

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the impact of Posterior Dentity on Change in Condyl Size by Digital Panoramic X-ray
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: Our study is aimed at investigating whether the length and length of the joint cord in women aged 40 and over with dual lateral dental dysfunction are not changing.  Tools and Methods: Digital panoramic X-rays of patients known for the systemic condition for the study were used. X-rays were used for patients aged 40 and older with 30 double-sided reversal dysfunction and 30 double-sided reversal closure. Images Image j (version 14) image analysis program was measured twice by a week interval by the chest radiology specialist and the data statistics were used by the IBM SPSS (version 22) program. Independent sampling t test for the difference between the two patients groups, and dependent sampling t test for the difference between the right and the left candles were also used. Results: 0.996 matchings were found between the two measurements and the first measurements were used for analysis. There was a statistical difference between the two groups in terms of length and height. Furthermore, in post-dental patients, a significant difference was found between the right and left cords in terms of both width and length. There is no significant difference in dental patients. The result: The study was found that this condition that posterior dental impotence could lead to an increase in the condil size could be adapted to the patient's mandibula to the front during breaking. Keywords Particular Dentistry, Radiography, Panoramic Radiography

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Selcuk Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 699
Atıf : 254
2023 Impact/Etki : 0.03
Selcuk Dental Journal