Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Dört Farklı Diş Macununun Anti-Plak Aktivitesinin Klinik Olarak Karşılaştırmalı İncelenmesi
2003
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Diş macunlarının, içerdiği koruyucu ve tedavi edici ajanlarla plak inhibe edici etki gösterdi¤i bilinmektedir. Bu çalışmanın amacı piyasada bulunan ve yayg›n olarak kullanılan 4 farklı diş macununun anti-plak etkisinin klorheksidinle karşılaştırmalı olarak incelenmesidir. Bu randomize, tek körleme çalışmaya 20 gönüllü birey kat›ld›. Başlangıçta diş taşı temizliği ve polisaj yapılan bireyler, ağızlarını 30 sn 2 kez/gün 10 ml diş macunu eriyiği, klorheksidin ve su ile 4 gün çalkaladılar. Her deney periyodunun başında 3 günlük yalnızca su ile diş fırçalanan bir temizleme periyodu vardı. Çalkalama periyodunun ilk ve son günlerinde klinik parametre [Quigley-Hein plak indeksi (Pİ), gingival indeks (Gİ), kanama zamanı indeksi (KZİ), cep derinliği (CD)] kayıtları alındı. Signal Ultra Sistem,® İpana Tam Koruma,® Colgate Total® ve Sanino Multi Koruma® diş macunlarının eriyikleri (3gr/30 ml) hazırlandı. Grup içi ve gruplar arası karşılaştırmalarda Wilcoxon testi ve tüm grupların karşılaştırılmasında Friedman testi kullanıldı. Çalkalama öncesi ölçümlerde gruplar aras›nda istatistiksel açıdan önemli farklılık bulunmadı (p>0.05). Colgate Total® dışındaki tüm macunlar klorheksidine kıyasla önemli düzeyde yüksek Pİ ortalamalarına sahiptiler (p<0.05). Plak birikimi göz önüne alındığında macunlar arasında önemli farklılık olmamasına rağmen, Colgate Total®’in plak birikimine karşıetkin diş macunu olduğu görüldü.

Anahtar Kelimeler:

Comparative clinical examination of the anti-plaque activity of four different toothbrushes
2003
Yazar:  
Özet:

It is known that the toothpaste has shown a plaque inhibiting effect with protective and therapeutic agents it contains. The aim of this study is to compare the anti-plate effect of four different toothpaste products available on the market and commonly used as chlorhexidine. This randomized, one-blind work is 20 volunteer individuals. Initially, individuals who were cleaning the tooth stone and polysaged, scratched their mouths for 30 seconds 2 times a day with 10 ml of toothpaste, chlorhexidine and water for 4 days. At the beginning of each experimental period there was a cleaning period of only 3 days with water. In the first and last days of the swelling period, clinical parameters were recorded [Quigley-Hein plaque index (PI), gingival index (GI), bleeding time index (GI), cell depth (CD)]. Signal Ultra System, Spana Full Protection, Colgate Total and Sanino Multi Protection toothpaste (3g/30ml) are prepared.®®®®In group and group comparisons, the Wilcoxon test and the Friedman test were used to compare all groups.There were no significant statistical differences between the groups in the pre-slip measurements (p>0.05).All butterflies except Colgate Total had significantly high GI levels compared to chlorhexide (p<0.05).®Although there was no significant difference between the patches when taking into account the plate accumulation, it was found that Colgate Total was a toothpaste that was resistant to the plate accumulation.®

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi