Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 23
 Görüntüleme 45
 İndirme 2
Stratigraphy and Geochemical Features of the Early Miocene Bimodal (Ultrapotassic and Calc-alkaline) Volcanic Activity Within the NE-trending Selendi Basin, Western Anatolia, Turkey
2007
Dergi:  
Turkish Journal of Earth Sciences
Yazar:  
Özet:

Western Anatolia has experienced thickening and orogenic collapse subsequent to the Eocene continent-arc collision. The early stage of the post-collisional volcanism in the region was thought to have produced widespread lavas and pyroclastic deposits of calc-alkaline basaltic andesite to rhyolite composition. However, in the Selendi Basin, one of the NE-trending basins in western Anatolia, there are two distinct volcanic unit compositions associated with the Lower Miocene sedimentary rocks: (1) a calc-alkaline, high-potassic felsic unit; and (2) alkaline, ultrapotassic lamproitic units, i.e. both are bimodal in character. The calc-alkaline felsic volcanic rocks (Eğreltidağ volcanic unit) are composed of wide-spread pyroclastic rocks and lava flows, whilst the ultrapotassic-lamproitic mafic rocks (Kuzayır lamproite) consist of small-volume syn-sedimentary lava flows. The geochemical characteristics of the Kuzayır lamproite are similar to those of the ´Mediterranean lamproites` that were widely produced in post-orogenic tectonic settings. A temporal and spatial association between these volcanic units clearly describes a post orogenic bimodal volcanic activity. The data also imply that the continental extensional tectonic regime in western Anatolia began, at least, in the Early Miocene, and produced not only calc-alkaline felsic activity but also mantle-derived alkaline, ultrapotassic volcanic rocks.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Journal of Earth Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 773
Atıf : 2.615
Turkish Journal of Earth Sciences