Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Pelvik Konjesyon Sendromunda Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografi (ÇKBT) Bulguları
2016
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Rutin incelemelerde atlanabilen Pelvik Konjesyon Sendromunda (PKS) çok kesitli bilgisayarlı tomografi (ÇKBT)'nin tanısal rolünü gözden geçirmektir. Gereç ve Yöntem: Radyoloji Anabilim Dalında yapılan alt batına yönelik ÇKBT incelemelerinin değerlendirilmesinde PKS tanısı konan 57 olgu çalışmaya dâhil edildi. Bulgular: Toplam 57 kadın olgunun yaşları 15 ila 81 arasında olup, ortalama yaş 48 idi. PKS tanısı konan olguların tamamında pelvik ve ovarian venlerde 4 mm'yi aşan dilatasyonlar gösterildi. Pelvik venlerdeki dilatasyon 41 olguda (%72) tek taraflı, 16 olguda (%28) ise, iki taraflı idi. Pelvik venler; 19 olguda 4-5 mm (hafif derecede), 27 olguda 6-7mm (orta derecede) ve 11 olguda 8 mm ve üstü (ileri derecede) dilate olarak ölçüldü. Sonuç: ÇKBT, PKS'nin tanısında etkili bir yöntemdir.

Anahtar Kelimeler:

Multi-cutting computer tomography in pelvic conjunction syndrome
2016
Yazar:  
Özet:

Purpose: to review the diagnostic role of multi-cutting computer tomography (CMT) in the pelvic conjunction syndrome (PKS), which can be overcome in routine examinations. Instrument and Method: In the assessment of the CCCT examinations for the bottom-west conducted in the Radiology Anabolism Division, 57 facts diagnosed with the PCS were included in the study. Results: A total of 57 women were aged between 15 and 81 and the average age was 48. In all of the cases diagnosed with PKS, dilatations exceeded 4 mm in the pelvic and ovarian veins were shown. The dilatation in the pelvic veins was one-sided in 41 cases (72) and in 16 cases (28) two-sided. The pelvic veins were measured as 4-5 mm in 19 cases (light), 6-7 mm in 27 cases (mediate) and 8 mm in 11 cases and above (avance) dilates. The result: CKBT is an effective method in the diagnosis of PKS.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 643
Atıf : 2.177
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi