Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 5
Yönetsel Liderlik: Mevcut Durum ve Gelecek Beklentileri
2022
Dergi:  
Journal of Selçuk University Social Sciences Vocational School
Yazar:  
Özet:

Liderlik günümüze özgü bir kavram olmayıp geçmişten bu yana varlığını sürdürmektedir. Büyük adamlar ve özellikler kuramı ile başlayan tarihsel süreç, davranışsal liderlik ve durumsal liderlik ile devam etmiştir. Günümüzde ve yakın geçmişte liderlik tarzları ile ilgili birçok yeni kavram ortaya çıkmıştır. Yönetimsel liderlik ise bunlardan sadece birisidir. Kurumlarında yönetici pozisyonunda bulunan kişilerin çalışanları etkileme ve onlara liderlik yapabilme yeteneğine sahip olmalarıyla yönetici liderlik yapılabilir. Yöneticilik ve liderlik davranışları sergileyen yöneticinin çalışanlara yöneticilik yaparken aynı zamanda liderlik yapması ile yönetsel lider ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmada yönetsel liderlik alanında yapılan çalışmaları inceleyerek, bunları bir bütün halinde bir araya toplamak ve teorik önerilerde bulunmak amaçlanmıştır. Keşfedici ve nitel bir araştırma deseninde yürütülen bu çalışmada yönetsel liderlikle ilgili yayınlar incelenmiş, açık kodlama ile toplanan veriler analiz edilmiş, kategorilere ayrılan veriler eksenel kodlama ile daraltılmış ve seçici kodlama ile teorik bir önermede bulunulmuştur. Yönetsel liderlik alanında literatür derlemesi yapılması ve bu süreçte Gömülü Teori varsayımlarından yararlanılması çalışmaya orijinallik katmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Managerial Leadership: Current Situation and Future Prospects
2022
Yazar:  
Özet:

Leadership is not a concept unique to today but has existed since the past. The historical process, which started with great men and trait theory, continued with behavioral leadership and situational leadership. Many new concepts related to leadership styles have emerged, today and in the recent past. Managerial leadership is just one of them. Managerial leadership can be achieved by the ability of people in managerial positions in their institutions to influence and lead the employees. A managerial leader emerges when the manager, who exhibits management and leadership behaviors, leads the employees at the same time. This study aims to examine the studies in the field of managerial leadership literature, gather them as a whole, and make theoretical suggestions. In this study, which was carried out in an exploratory and qualitative research design, 82 publications on managerial leadership were examined, the data collected with open coding was analyzed, the data divided into categories were narrowed by axial coding, and a theoretical proposition was made with selective coding. A comprehensive literature review in the field of managerial leadership and the use of Grounded Theory assumptions in this process add originality to the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Selçuk University Social Sciences Vocational School

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 2.319
2023 Impact/Etki : 0.369
Journal of Selçuk University Social Sciences Vocational School